Toen waren ze nog met drie: Elaine Thompson-Herah, titelverdedigster op 100m en 200m in Parijs, valt uit

Het wordt een feestje in mineur voor Elaine Thompson-Herah, die vandaag 32 wordt. De Jamaicaanse, die in Rio en in Tokio de spurt domineerde, zal er over een maand niet bij zijn op de Spelen in Parijs. Ze moest afzeggen voor de nationale trials door een kleine scheur in de achillespees. Raakt de 100m en 200m zo z’n spankracht kwijt bij de vrouwen? 

Meer krantenkoppen in België

“Ja, ik heb botox, fillers en borstimplantaten. Is dat zo vreemd?” Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch denken mensen dat ik een abonnement heb op plastische chirurgie.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over cosmetische ingrepen. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt

Lees meer »

“We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca

Markt 28-uitbater Alexander Leroy schenkt sinds midden december het tankbier van Cristal. En hij is niet de enige. In een jaar tijd kende Cristal een stijging van maar liefst 67 procent in de Belgische horeca.
The post “We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca appeared first on KW.be.

Lees meer »

Keniaanse president Ruto belooft stevig op te treden tegen “geweld en anarchie”

De Keniaanse president William Ruto wil hard optreden tegen de “georganiseerde criminelen” die dinsdag de antiregeringsprotesten hebben gebruikt om “geweld en anarchie” te stichten. Dat heeft hij dinsdag verklaard in een toespraak naar aanleiding van de onrust in het Oost-Afrikaanse land. Na eerdere vreedzame protesten tegen fiscale plannen van de regering is de situatie dinsdag in Kenia ontspoord. Volgens diverse

Lees meer »

Leven met een deadline: “Eindelijk is het tijd om die zomerse outfit uit de kast te halen”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Met een krachtig team rekent de nieuwe politieke beweging KRACHT!G op veel stemmen in de gemeenteraadsverkiezingen van De Panne

Een gedreven groep inwoners van Adinkerke en De Panne trekt met de lijst KRACHT!G naar de lokale verkiezingen in oktober. Onder de kandidaten zijn een aantal mensen die al jaren hun politieke sporen hebben verdiend, naast een aantal nieuwkomers die hun eerste politieke stappen zetten.
The post Met een krachtig team rekent de nieuwe politieke beweging KRACHT!G op veel

Lees meer »

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »