Taliban aan tafel met VN, op voorwaarde dat vrouwenrechten niet op de agenda staan

De taliban zullen voor het eerst aanwezig zijn op een belangrijke VN-conferentie over Afghanistan. Op voorwaarde dat Afghaanse vrouwen niet aan de onderhandelingstafel zitten. “Dit is de enige manier om diepere problemen aan te pakken.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.
The post Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Lees meer »

Jo De Marez stopt bij Club Brugge en wordt TVJO voor RC Harelbeke: “Wou mijn kinderen zien opgroeien”

RC Harelbeke heeft Jo De Marez losgeweekt bij landskampioen Club Brugge, waar hij sportief verantwoordelijke was voor de U8 tot de U12. Vanaf september zal De Marez, praktijkleerkracht in het BUSO, bij de Ratten de functie van jeugdcoördinator vervullen. “Ik wilde niet dat mijn kinderen later zouden zeggen: ‘Mijn papa was er nooit’.”
The post Jo De Marez stopt

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Knokke-Heist activeert ‘hitteplan’ en gaat kordaat optreden tegen amokmakers: “Politie zal extra zichtbaar aanwezig zijn”

“Iedereen is hier welkom. Maar alleen als ze zich aan de regels houden. Het moet voor iedereen aangenaam én veilig blijven.” In Knokke-Heist maken ze zich op voor de eerste échte warmtedagen van het jaar. En daarvoor nemen ze in de kustgemeente nog tot donderdag extra maatregelen, zo bevestigt burgemeester Jan Morbee (GBL). Het doel? Overlast van onder andere groepen

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russisch oliedepot in brand na Oekraïense droneaanval – Zelensky tekent veiligheidsakkoorden met EU, Estland en Litouwen

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky heeft donderdag in Brussel drie veiligheidsakkoorden ondertekend, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »

Brussel houdt been stijf en bevestigt dat België-Israël niet achter gesloten deuren kan

De schepen van Sport van de stad Brussel Benoit Hellings (Ecolo) heeft maandagavond na vragen van gemeenteraadsleden gezegd dat het organiseren van de interland België-Israël in kader van de Nations League op 6 september ook niet achter gesloten deuren kan. Het college van burgemeester en schepenen houdt zo het been stijf na druk van onder meer MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die

Lees meer »

LIVEBLOG TOUR. Evenepoel kijkt uit naar eerste Tour-start, maar “wil eerste week gebruiken om nog paar procentjes te winnen”

Zaterdag start de Tour de France met een openingsetappe tussen Firenze en Rimini. Enig probleem: de Italiaanse regio had afgelopen dagen te kampen met hevige regenval. En dat is eraan te zien. Sommige straten staan blank, her en der ligt puin op de weg. En dus is men volop bezig met opruimingswerken. Volg het laatste nieuws richting de Tour in

Lees meer »