Steve was 14 uur van huis om 3 uur aan zee te zijn: “De volgende keer neem ik het vliegtuig in plaats van de trein”

“Ze promoten het openbaar vervoer, maar mij zien ze toch even niet meer op een trein.” Wie het verhaal van Steve Bleys (40) leest, zal de man begrijpen. Dinsdag was hij maar liefst 14 uur van huis, om uiteindelijk 3 uur zicht op zee te hebben. Hij vertelde zijn helse avontuur aan HLN: “Één kapotte lift in een station, dat kan gebeuren. Maar vier? Daar word ik kwaad van.” 

Meer krantenkoppen in België

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

“Da’s flink schat!”: zware celstraf voor moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes

Zonder enige schroom voorzag Mieke W. haar amper 12-jarige dochter van speed en cannabis. De 46-jarige Oostendse deinsde er zelfs niet voor terug om samen met het meisje en haar minderjarige vriendinnetjes een lijntje te snuiven. Tot een gsm-filmpje haar de das omdeed. Nu krijgt de vrouw vier jaar cel. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, aldus

Lees meer »

Pleegkinderen blijven steeds langer bij pleeggezin

Het aantal kinderen en jongeren die een plek vonden in een pleeggezin, steeg afgelopen jaar tot 11.169. Pleegkinderen kunnen bovendien steeds langer op de ondersteuning van hun pleeggezin rekenen. Bij langdurige pleegzorgsituaties blijven kinderen gemiddeld meer dan 7 jaar in een pleeggezin. Dat meldt het Agentschap Opgroeien.

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »