Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele nevenevenementen.

“We spelen eigenlijk al een tijdje met het idee”, vertelt Stefaan Verhulst. “Wij hebben hier een plantenkwekerij en kweken 2.500 soorten vaste planten voor onder andere tuinaanleggers. We wilden een mooie tuin maken voor onszelf die overloopt in het landschap. We kregen vaak de vraag wanneer wij eens onze tuin zouden openstellen. Ik ben nu net op pensioen en heb iets meer tijd, het is dus het ideale moment.”

Veel werk

Stefaan en Mie zijn momenteel druk bezig in hun tuin. “Snoeiwerk, opkuiswerk … Het natte weer van de afgelopen weken maakte het ons niet gemakkelijk. Maar onze buren en vrienden zullen nu eindelijk eens kunnen zien wat er achter die grote haag ligt.”

Naast de prachtige tuin zullen er ook kleine tentoonstellingen te zien zijn. “Zelf ben ik hobbyist- beeldhouwer en we tonen enkele beeldhouwwerken van mezelf en collega-kunstenaars. Daarnaast is mijn zus Lieve Verhulst een fervente bonsai-liefhebber en ook zij zal een tentoonstelling geven. Bovendien hebben we hier bijenkasten. Een imkervereniging zal uitleg geven, onder andere over de Aziatische hoornaar. We proberen er dus een totaalevenement van te maken.”

Bovendien koppelen Stefaan en Mie het event aan een goed doel. “De toegangsgelden en opbrengst van de bar gaan naar Artsen zonder Grenzen. Er is momenteel veel nood aan hun hulp.”

De Open Tuinen vinden plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juni van 10 tot 18 uur. De tuin van Stefaan Verhulst en zijn echtgenote Mie Van Ryckeghem vind je in de Neringenstraat 55 in Aarsele.

The post Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vader en zoon fietsen naar de Eiffeltoren ten voordele van TeGek?! “Vorig jaar tekenden zo’n 120 mensen in op onze ontbijtactie”

Tour de Baguette is de naam van het project dat Piet Santy (net 40 geworden) en zoon Fenne (11) uit Rollegem hebben uitgetekend. Ze koppelen het aan een goed doel, door Fenne gekozen. Als beloning wacht hen een warm gevoel, de Olympische Spelen en… gaan ze op zoek naar het lekkerste stokbrood van Frankrijk.
The post Vader en zoon

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »

Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte

Een 29-jarige Bruggeling is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. Guillaume D. schopte een cipier in de gevangenis van Brugge. Het slachtoffer hield aan de feiten een gebroken rib over.
The post Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »

Hazard Mania in Tubeke: ruim 4.000 fans vermaken zich met gebroeders Hazard, waar Eden eerredder scoort tegen Anderlecht

Zon, pinten, hamburgers en een icoon van het Belgisch voetbal op het veld. De ruim 4.000 toeschouwers in het Stade Leburton van RUTB Tubize amuseerden zich kostelijk en dat deed Eden Hazard ook. Voor de komst van Anderlecht trok Eden Hazard de voetbalschoenen nog eens aan op Belgische bodem. Hij stond voor het eerst samen met broers Kylian en Ethan

Lees meer »

Geen zakgeld van papa meer nodig? Buitenechtelijke zoon van prins Albert slaat steenrijke erfgename aan de haak

Nee, de geruchten dat hij een modellencarrière ambieerde, klopten niet, verzekerde Alexandre Grimaldi (20). Al houdt hij zich wel bezig met poseren, kledingmerken promoten en de modeweken in Parijs en Milaan bijwonen. Volgens waarnemers doet de buitenechtelijke zoon van Albert van Monaco (66) er alles aan om in de schijnwerpers te blijven. En daar vond hij nu nog een nieuwe

Lees meer »