Schelde preventief afgesloten voor scheepvaart na lek in Antwerps havengebied

Bij TotalEnergies in Zwijndrecht, waar maandag een lek in een naftatank werd vastgesteld, wordt de tank vrijdag nog steeds verder leeggemaakt. Om “geen enkel risico” te nemen, besliste de havenkapitein om het scheepvaartverkeer op de Schelde tot 20 uur gedeeltelijk stil te leggen.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Jessica Biel steunt echtgenoot Justin Timberlake tijdens optreden in New York, een week na zijn arrestatie

Actrice Jessica Biel (42) en Justin Timberlake (43) hebben ludieke filmpjes gedeeld op hun sociale media. Vorige week kwam de zanger nog in het oog van een mediastorm terecht nadat hij werd gearresteerd voor rijden onder invloed. Maar het koppel doet hun uiterste best om het positief te houden tijdens zijn ‘Forget Tomorrow World Tour’. Zo zien we Jessica dansen

Lees meer »

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge

De Landelijke Gilden organiseren op zaterdag 29 juni, zondag 30 juni en zondag 1 september van 10 tot 18 uur weer hun Opentuindagen. In Vlamertinge stelt tuinarchitect Geert Merlevede onder de noemer Tussen tuin en landschap zijn eigen vijf hectare grote tuin open voor het publiek.
The post Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge appeared first

Lees meer »

NAVO-landen bevestigen unanieme steun voor Mark Rutte als nieuwe topman

Alle 32 NAVO-landen hebben bevestigd dat ze de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte willen als nieuwe hoogste baas van het bondgenootschap. Hun ambassadeurs spraken dinsdag in een informeel samenzijn op het hoofdkwartier in Brussel hun steun uit. Woensdag maken ze de benoeming definitief, zegt de Kroatische ambassadeur die als voorzitter optrad.

Lees meer »

China zal ‘nooit’ dossier 23 dopingpositieve zwemmers delen met Amerika

De Chinese antidopingautoriteiten zullen “nooit” instemmen met het verzoek uit de Verenigde Staten om details vrij te geven van het onderzoek naar de 23 Chinese zwemmers die vlak voor de Olympische Spelen in Tokio positief testten op een verboden middel. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA en leden van het Congres hebben om publicatie van het dossier gevraagd.

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Families van slachtoffers 7 oktober dienen klacht in tegen UNRWA

Families van mensen die gedood werden bij de aanval van Hamas in Israël, op 7 oktober vorig jaar, hebben maandag klacht ingediend tegen UNRWA, het VN-agentschap voor de Palestijnse vluchtelingen. De nabestaanden beschuldigen de organisatie ervan bijgedragen te hebben aan het bloedbad, blijkt uit gerechtelijke documenten.

Lees meer »