Ruim 150 migranten gered die Kanaal wilden oversteken van Noord-Frankrijk naar Engeland

Meer dan 150 migranten die vanuit het noorden van Frankrijk met twee bootjes het Kanaal wilden oversteken naar het Verenigd Koninkrijk, zijn donderdag gered. Dat meldt de prefectuur van Pas-de-Calais.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie affiches liggen al vast, terwijl ‘tabelhelft des doods’ een feit is: ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië en Duitsland-Denemarken liggen, naast die van de Rode Duivels, al twee duels vast. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update wanneer een nieuwe achtste finalist bekend is.

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Rustige zomerse start voor buitenzwembad De Krekel in Izegem: “Water heeft dé ideale temperatuur”

Enkele honderden mensen zochten woensdagnamiddag bij temperaturen tot 30 graden de verkoeling op in het buitenzwembad De Krekel in Izegem. “De laatste week van juni is het vooral druk door scholen en groepen die na hun examens langskomen voor een ontspannende activiteit. Op deze schoolvrije namiddag valt het mee en is het gezellig vertoeven bij ons.” En dat bevestigen de

Lees meer »

Slijpe viert 55 jaar partnerschap met Sohren

Afgelopen weekend vierde een ruime delegatie van het jumelagecomité samen met het gemeentebestuur 55 jaar partnerschap tussen Slijpe en Sohren. Het was burgemeester Leopold Vermander die de officiële oorkonde samen met zijn toenmalige ambtsgenoot Hans Jaske in 1969 ondertekende. 55 jaar later is de verzustering dankzij heel wat vrijwilligers nog steeds hartelijk en actief.
The post Slijpe viert 55

Lees meer »