Radio en tv strijken weer neer aan zee: “Van Tien om te Zien tot Q Beach House en Radio2, een zomer vol muziek”

Deze zomervakantie zakt zowat iedere radiozender opnieuw af naar onze kust. Radio2, Qmusic, Play Nostalgie en JOE vatten opnieuw post met een eigen radiostudio. Ketnet, Radio 1, Studio Brussel en MNM kiezen voor een daguitstap naar West-Vlaanderen. Ook de televisie tekent opnieuw present. VTM keert voor het vierde jaar op rij terug voor opnames van ‘Tien Om Te Zien’.

Radiostudio’s waar je live uitzendingen kan bijwonen, opnames voor tv-programma’s en verschillende optredens zijn niet meer weg te denken van onze kust in de zomer. Het is een traditie geworden dat de media onze provincie overspoelen. Ze lokken niet alleen de mensen naar de kust, maar brengen ook het vakantiegevoel naar het binnenland en laten zo iedereen meegenieten van onze zee.

“Zaterdag 29 juni trapt Qmusic als eerste radiozender de vakantie officieel op gang”

Zaterdag 29 juni trapt Qmusic als eerste radiozender de vakantie officieel op gang met bekende gasten als Laura Tesoro, Gustaph en Regi. Tussen 13 en 16 uur wordt het lintje van het Q Beach House in Oostende tussen het Casino en de Koninklijke Gaanderijen officieel doorgeknipt. Tot en met zondag 1 september zal er iedere dag live radio gemaakt worden van 10 tot 22 uur. De hele zomer lang kan je genieten van Sunset Concerten en ook minioptredens op hun eigen terras.

Playa Nostalgie

Dit jaar pakt ook Play Nostalgie voor het eerst uit met een eigen terras bij hun radiostudio op de zeedijk van Nieuwpoort. Onder het motto Playa Nostalgie maken de radio-dj’s zes weken lang liveradio van 10 tot 19 uur met als hoogtepunt het jaarlijkse Beach Festival in Nieuwpoort op 19, 20 en 21 juli met gasten zoals Sting, Oscar and the Wolf, Metejoor en Clouseau. De studio in de vorm van een boombox kan je niet missen door het reuzenrad vlakbij.

Ook radiozender Joe gaat volop voor sfeer met onder andere een kermis met zweefmolen vlakbij hun radiostudio op de zeedijk van Westende. Van vrijdag 12 juli tot en met zondag 11 augustus presenteren de dj’s er Joe Summer Island. Dit jaar lanceert Joe ook een eigen happy hour, waar gasten tussen 16 en 18 uur twee voor de prijs van één krijgen, zowel voor de drankjes op het terras als op de attracties. (Lees verder onder het kader)

Wat vind je waar en wanneer?

Zaterdag 29 juni: Qmusic trapt in Oostende het Q Beach House af, met optredens van Laura Tesoro, Gustaph en Regi.Vrijdag 5 juli: opening Nostalgie Beach Radio op de zeedijk in Nieuwpoort.Maandag 8 juli: Radio2 strijkt met Zon, zee, Zomerhit neer aan de pier van Blankenberge. Hoogtepunt wordt de uitreiking van Zomerhit op zaterdag 31 augustus.Vrijdag 12 juli: start van Joe Summer Island in Westende.Zaterdag 13 juli: Radio 1 brengt aan Westfront in Nieuwpoort een uitzending van Culture Club Zomer.Zondag 14 juli: de Ketnet Zomertour zet Wenduine op stelten. Op donderdag 15 augustus is Roeselare aan de beurt.Van 15 tot en met 18 juli en 22 tot en met 25 juli strijkt Tien Om Te Zien weer neer in Westende.Vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli: Beach Festival in Nieuwpoort, met onder andere Sting, Oscar and the Wolf, Metejoor en Clouseau.Vrijdag 26 juli: MNM Party op het strand van Blankenberge.

Natuurlijk kan ook Radio2 niet ontbreken. Onder het nieuwe motto Zon, zee, Zomerhit zakt de radiozender opnieuw acht weken lang af naar Blankenberge en deze keer voor het eerst naar de vernieuwde Belgium Pier. Maandag 8 juli kom je op de eerste dag live radio aan onze kust ook te weten wie allemaal kans maakt op dé Zomerhit 2024. Er zullen ook heel wat miniconcerten zijn, maar de kers op de taart is natuurlijk de show bij de uitreiking van de Zomerhit, die op zaterdag 31 augustus op het strand bij de vernieuwde pier plaatsvindt.

Tien om te Zien

Uiteraard kan ook het tv-programma Tien Om Te Zien niet ontbreken. Sinds 2021 is het muzikaal programma van VTM weer helemaal terug. Van 15 tot en met 18 juli en vanaf 22 tot en met 25 juli bouwen presentatoren Willy Sommers, Anne De Baetzelier, Aaron Blommaert en Laura Tesoro opnieuw een feestje aan de Rotonde in Westende. Je kan er heel wat bekende artiesten van bij ons verwachten, zoals K3, Suzan & Freek, Pommelien Thijs, Sam Gooris, Berre, Metejoor, Omdat Het Kan & Average Rob. Natuurlijk mag ook onze eigenste Camille uit Wevelgem niet ontbreken, die enkele weken geleden haar nieuwste zomersingle Oeh La La La loste.

“Jij kan nog mee de hits bepalen, die Kris en Koen Wauters moeten spelen op hun Clouseauspecial”

Daarnaast maken ook Frans Bauer en Marti Pellow, bekend van de hit Love Is All Around van de band Wet Wet Wet hun opwachting. Zelfs Jacques Vermeire maakt een comeback als het hoofdpersonage uit de kaskraker Max uit 1994. En er zit nog meer nostalgie in de planning van het muziekprogramma. Op de allerlaatste opnamedag, donderdag 25 juli, zal het bekende duo Koen en Kris Wauters de zeedijk in lichterlaaie zetten met een bijzonder concert. Welke hits ze zullen spelen, is nog niet duidelijk. Iedereen kan immers mee de setlist bepalen. Via de website van VTM kan je stemmen op jouw favoriete Clouseauhits om samen met de rest van Vlaanderen de top 10 te bepalen voor deze Clouseauspecial. De opnames zijn iedere dag gratis bij te wonen, maar wie de echt goede plaatsen wil, kan hiervoor tickets kopen op de website van VTM.

Verder op tour

Daarnaast zijn er nog heel wat mediamerken die niet aan de lokroep van de kust kunnen weerstaan. Zo zakt Radio 1 op zaterdag 13 juli af naar Westfront in Nieuwpoort voor een uitzending van het programma Culture Club Zomer. Radiozender MNM organiseert op vrijdag 26 juli een grote MNM Party op het strand van Blankenberge. Ketnet duikt dit jaar terug op in Wenduine, een deelgemeente van De Haan, voor de jaarlijkse Zomertour. Op zondag 14 juli maken ze er een gratis namiddag vol muziek en plezier van. Een maand later zakt de Ketnet Zomertour op donderdag 15 augustus opnieuw af naar West-Vlaanderen, deze keer naar Roeselare.

Studio Brussel maakt deze zomer opnieuw zijn naam als festivalzender waar. Doorheen de vakantie zullen ze op verschillende plaatsen opduiken. Op het Ostend Beach festival op 12, 13 en 14 juli pakt StuBru zelfs uit met hun eigen podium. Maar er zullen ook heel wat reporters paraat staan om de West-Vlaamse festivalsfeer vanop Campo Solar, Cactusfestival, Wecandance, Alcatraz, Kamping Kitsch Club, Leffingeleuren en zelfs vanop het concert van Rammstein in Oostende te verspreiden naar het binnenland.

The post Radio en tv strijken weer neer aan zee: “Van Tien om te Zien tot Q Beach House en Radio2, een zomer vol muziek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »

Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt

Rommelmarkten afschuimen. De meesten doen het voor de gezelligheid maar voor antiquairs als Goedele Aerts van Adesso Antiques is de rommelmarkt meer dan wat slenteren in het zonnetje.
The post Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rapport bevestigt fouten met elektronische stemmen op 9 juni: “Impact op zetelverdeling valt niet uit te sluiten”

Het orgaan dat toeziet op het verloop van het elektronisch stemmen heeft vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde stembiljetten kregen bij de verkiezingen. Dat schrijft De Standaard op basis van een rapport, dat ook onze redactie heeft kunnen inkijken. "Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling", concluderen de experts.

Lees meer »

“Ik ben de tel stilaan kwijtgeraakt”: voorzitter van SK Nieuwkerke na zoveelste inbraak in tijdelijke kantine

SK Nieuwkerke kreeg in de nacht van woensdag op donderdag weer ongewenst bezoek. In de chalet, die dienst doet als tijdelijke kantine, werden chips, soep en sportdrank gestolen. Het was niet de eerste keer dat de club uit tweede provinciale slachtoffer werd van een inbraak. “De materiële schade is groot, met twee kapotte ruiten en een beschadigde deur”, zucht voorzitter

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen

Experts hebben vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen bij de verkiezingen. “Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling”, schrijven ze in hun verslag, dat De Standaard kon inkijken. Ook in West-Vlaanderen gebeurden er fouten.
The post Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen appeared first

Lees meer »