Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is het meest geschikt om ze te realiseren? 

Meer krantenkoppen in België

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

Democratische zwaargewichten spreken steun uit voor Biden: “Je kunt al eens een slecht debat hebben”

De Democraten lijken de rangen te sluiten na het belabberde debat van president Joe Biden. Tijdens het debat met rivaal Donald Trump kwam Biden meermaals verward over. "Je kunt al eens een slecht debat hebben", reageert oud-president Barack Obama. Ook gewezen presidentskandidaat Hillary Clinton herhaalt haar steun. Biden zelf klinkt strijdvaardig: "Ik weet hoe ik de job moet doen."

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »