Pieter Allegaert (29) maakt debuut in Tour de France: “Ik ben erbij, dit is een droom die uitkomt”

Even zag het er naar uit dat Piet Allegaert (29) voor het derde jaar op rij geen grote ronde zou kunnen rijden. Daar kwam verandering in. Zaterdag begint hij in Firenze aan zijn eerste Ronde van Frankrijk. Vooral als beschermengel van Bryan Coquard, recent winnaar van een rit in de Ronde van Zwitserland.

Het kan verkeren. “Het enige dat tijdens de winter voor mij leek vast te staan was een selectie voor de Ronde van Italië”, vertelt Piet Allegaert, bij Cofidis één van de zes Belgen.

“Uiteindelijk werd ik niet geselecteerd. Omdat het ernaar uitzag dat ik weer geen grote ronde zou rijden, was ik enorm ontgoocheld. Ter gelegenheid van Brussels Cycling Classic op 2 juni kreeg ik te horen dat ik kans maakte op een Tourselectie. Ik ben erbij. Dit is een droom die uitkomt!”

In tegenstelling tot heel wat andere Tourrenners trekt Allegaert zonder hoogtestage naar de start in Firenze. “Toch ben ik er klaar voor”, benadrukt de Roeselarenaar met roots in Slypskapelle. “Op het Belgisch kampioenschap in Zottegem had ik een goed gevoel. Bij het ingaan van de slotronde kwam ik jammer genoeg, samen met Jonas Rickaert, ten val. Ik kon terugkeren, maar de renners van Soudal-Quick.Step trokken het peloton net op een lint, zodat ik niet meer vooraan raakte.”

Groene trui

Waardoor Allegaert als 59ste werd afgevlagd. Zijn taak in de Ronde van Frankrijk is vooraf heel duidelijk. “Het is uitsluitend voor Bryan Coquard dat ik in de Tourselectie zit”, gaat hij verder. “Met hem proberen we één van de sprintetappes te winnen. Het is ook de bedoeling dat Bryan voor de groene puntentrui gaat. Met iemand als Jasper Philipsen aan de start wordt dat heel moeilijk, maar het is altijd het proberen waard.”

Vorig jaar sloot Coquard het puntenklassement op rang drie af. Jasper Philipsen en ex-wereldkampioen Mads Pedersen gingen hem in de eindstand vooraf. Met Ion Izagirre en Victor Lafay won Cofidis vorig jaar twee Touretappes. Wat voor het Franse team 15 jaar geleden was. “Dit keer gaat Guillaume Martin niet voor een goed eindklassement, maar voor ritwinst.”

The post Pieter Allegaert (29) maakt debuut in Tour de France: “Ik ben erbij, dit is een droom die uitkomt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Finland begint met (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »

Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen

Experts hebben vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen bij de verkiezingen. “Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling”, schrijven ze in hun verslag, dat De Standaard kon inkijken. Ook in West-Vlaanderen gebeurden er fouten.
The post Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen appeared first

Lees meer »

Nieuwe locatie voor Koesterhuis Kortrijk in Astridpark

Nu de stad de twee woningen in de Lange Brugstraat te koop aanbiedt, neemt het Koesterhuis na Kortrijk Congé haar intrek in het gewezen tramstation in het Astridpark. Het gebouw op de Graaf de Smet de Naeyerlaan 16 is volop in verbouwing en gaat eind september open. “Midden in het groen hebben we meer ruimte om verschillende activiteiten te organiseren

Lees meer »

De Groene Ronde brengt fietsers langs groene plekken in Roeselare en omgeving

Dinsdagmiddag werd de Groene Ronde Roeselare officieel ingehuldigd. Deze nieuwe fietsroute van 45 kilometer is grotendeels autoluw en verbindt verschillende groengebieden in Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede. “Hier kunnen fietsers zowel genieten van de bruisende shoppingstad als de rust van het omringende platteland”, aldus schepen van toerisme Matthijs Samyn (CD&V).
The post De Groene Ronde brengt fietsers langs groene

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »