Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.

De laatste zaterdag van juni staat bij de paardenliefhebbers in dikke letters in hun agenda. Iedereen die van de geliefde viervoeters houdt, is die dag in Torhout present. De fonteintjes op de Markt moeten plaatsmaken voor een grote zandpiste, waar er van 10 tot 18.30 uur van alles te zien valt.

Cremello Lusitano-paarden

Om 17.30 uur heeft er in de piste een indrukwekkend optreden van een uur plaats door Iseulys Deslé met zes zeldzame, melkwitte Cremello Lusitano-paarden. Die dieren zijn een streling voor het oog. De piste zal dit jaar overigens met een duurzame, houten afsluiting omheind worden.

In de omliggende straten wordt het plezier de hele dag verzekerd met heuse alpacawandelingen op de Burg, pony- en paardenritjes voor kinderen (dankzij de manege Groenhove en de Stoeterij Deloof) en een huifkartocht in en om het stadscentrum (tussen 13.30 en 16.30 uur). Er kan ook genoten worden van een hoefsmid, een ledernaaister, een ervaren schaapscheerder en zelfs een authentieke sigarenmaker.

Hoefijzertocht door de stadskern

Tussen 7 en 18 uur is er een speelse Hoefijzertocht door de stadskern mogelijk. Dat is zeker voor de kinderen een hele belevenis. Deelnemen is gratis en de formulieren zijn af te halen in het oud-stadhuis. Er vallen tal van kleine attenties te winnen.

“Met onze werkgroep Paardenmarkt doen we al het mogelijke om er een echte topdag van te maken”, zegt schepen van Landbouw Hans Blomme. “We willen de mensen de diverse aspecten van de paardenwereld laten zien. Het is de bedoeling een zo breed mogelijk publiek aan te trekken. Uiteraard hebben we oog voor het welzijn van de dieren.”

Bronzen kunstwerk van 3.600 kilo

Aan de zijkant van het oud-stadhuis staat al enkele dagen een prachtig bronzen paardenbeeld van kunstenaar Dirk Santens uit Ichtegem. Het prijkt op een natuurstenen voet en weegt om en bij de 3.600 kilogram. Het blijft er tot 1 juli staan. Het stelt het kenmerkende hoofd van een Lusitano-paard voor. Naast dat opvallende meesterwerk brengt Dirk nog enkele kleinere beelden mee die tijdens de Paardenmarkt tentoongesteld zullen worden in de directe omgeving van het oud-stadhuis. “De spierkracht, de souplesse en het majestueuze van paarden inspireren me”, zegt Dirk. “Het zijn edele dieren.”

The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Goed geoliede Oostendse toerismemachine klaar voor drukke zomer

Met de start van de zomervakantie vervelt Oostende weer tot één groot openluchtevenement. Dat vergt heel wat afspraken en organisatie, maar Toerisme Oostende en de stadsdiensten staan klaar om twee maanden lang vele duizenden bezoekers te ontvangen, hopelijk onder een stralende zon.
The post Goed geoliede Oostendse toerismemachine klaar voor drukke zomer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Engeland groepswinnaar na andermaal matige match tegen Slovenië, Kane opvallend mild: “Speelden een pak beter dan in de vorige matchen”

De kritiek op Engeland zal na een draak van een wedstrijd tegen Slovenië nog toenemen. Who cares? Gareth Southgate en de zijnen plaatsen zich als groepswinnaar voor de volgende ronde op het EK. Al zal Engeland véél beter moeten gaan voetballen om aanspraak te maken op de Europese titel. Naast de Engelsen is ook Denemarken als tweede zeker van de

Lees meer »

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »