Opnieuw Ride To Unite voor Kinderarmoedestichting: “Elke euro voor het goede doel”

Ride To Unite (RTU) doet al bij heel wat mensen een belletje rinkelen als de vzw die haar schouders zet onder Pelicano Kinderarmoedestichting. Na drie edities die in totaal 88.000 euro opleverden, willen ze nu een recordbedrag ophalen. De prestatie die ze daarvoor gaan leveren, is ook niet min.

“Maar liefst 35 renners, waarvan het merendeel West-Vlamingen, springen op dinsdag 2 juli op de fiets voor een vijfdaagse rit van in totaal 950 kilometer en 12.000 hoogtemeters naar de top van de Stelvio”, vertelt oprichter en bezieler van de vzw Leendert Van Hulle (37) die door een ongelukkige val zijn sleutelbeen en twee ribben brak, en noodgedwongen vanuit de volgwagen het team zal ondersteunen. Indrukwekkende hellingen, scherpe haarspeldbochten en adembenemende hoogtes.

“Voor de één een droom, voor de ander een nachtmerrie”, stelt Leendert. “Pijn doet het altijd, maar eens op de col, is iedereen gelukkig!”

Duizenden kinderen

Eén op vijf kinderen leeft in armoede. Maaltijden, schooluitstappen, seizoensgebonden kledij of lidgelden van sportverenigingen. Ze zijn vanzelfsprekend voor velen, maar niet voor elk kind. Kinderarmoede Pelicano haalt duizenden kinderen uit de armoede en ondersteunt hen tot het einde van de schoolcarrière.

Ingooigemnaar Axel Desmit en Tiegemnaar Laurent Degroote zijn twee van de acht Anzegemse deelnemers aan ‘RTU 2024’ die voor de tweede maal deelnemen. Allebei zijn ze verkocht aan het format en potentieel van de vzw. “Hun intrede in het bestuur is ook goud waard”, vervolgt Leendert. “Hands-on, vooruitkijkend en geëngageerd.” Laurent Degroote vond het vorig jaar fantastisch. “Nieuwe wegen, toffe sfeer, knappe organisatie en dat allemaal ten voordele van de strijd tegen kinderarmoede in ons land; dat was voor mij de perfecte combo om er opnieuw te willen bijzijn”, aldus Laurent (33).

Elke Ride To Unite-deelnemer engageert zich dit jaar om duizend euro in te zamelen. “Dat bedrag staat los van het bedrag dat je als renner betaalt om te mogen deelnemen”, geeft Axel (35) mee. “Overnachtingen, terugreis, eten en bevoorradingen betaalt iedereen zelf zodat elke ingezamelde euro naar het goede doel gaat!”

The post Opnieuw Ride To Unite voor Kinderarmoedestichting: “Elke euro voor het goede doel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Een eindwerk voor de eeuwen, dat moesten enkele leerlingen van het Ieperse VTI bouwen. Op school metsten ze een nieuwe Mariakapel die donderdag geplaatst werd naast een horecazaak. “We zullen dit later met onze kinderen en kleinkinderen kunnen bezoeken.”
The post Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »

“Spuit die fillers er maar in, ik ben de botoxkoningin”: Gert Verhulst dolt met liedjestekst van ex Karen Damen in ‘Sneeuwwitje’

Zondag gaat sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in première in Plopsaland De Panne. Ianthe Tavernier speelt de prinses, Michiel De Meyer de prins en Karen Damen en Ruth Beeckmans wisselen de rol van koningin af. “De musical is wel naar deze tijd omgevormd, de eerste versie dateert uit 1998. Dat moest dus wel”, zei Gert Verhulst bij de aankondiging. Karen verklapt nu onder

Lees meer »

IN KAART – 49 gemeenten hebben sportclub voor mensen met beperking: West-Vlaanderen telt zo al meer dan 2.000 G-sporters

Deelnemen is belangrijker dan winnen. Het lijken holle woorden in tijden van een Europees kampioenschap voetbal en de Ronde van Frankrijk, maar in de G-sport is de olympische gedachte nog altijd heilig. “Goed kunnen voetballen is niet belangrijk, de G-sporter moet zich vooral goed voelen in de groep”, klinkt het bij de G-werking van Club Brugge, één van de 205

Lees meer »