Ook dit jaar Spots op West in Westouter: locatietheaterfestival is aan 22ste editie toe

Spots op West vindt dit jaar van 4 tot 7 juli plaats in Westouter. De dorpsbewoners steken de handen uit de mouwen en stellen locaties ter beschikking. Op het programma staat een ruime waaier aan voorstelling, voor jong en oud.

Spots op West is een vaste waarde aan het begin van de zomer. Het werd in 2003 geleden opgericht als een samenwerking tussen OPENDOEK en lokale vrijwilligers. “Het wordt breed gedragen door Westouter en omgeving. Het lokale aspect is heel belangrijk”, zegt Elsbet De Pauw, coördinator communicatie bij OPENDOEK.

Donderdagavond 4 juli is er de openingsact in Loods Dauchy, een aardappelhandel. De aardappelen maken even plaats voor tribunes. “Op onze affiche is er een knipoog naar de aardappelen. De voorstelling heet ‘Dag Vreemde Man’. Anderstaligen van een Antwerpse theatergroep brengen Nederlandstalige liedjes zoals onder meer de bekende klassieker van An Christy. Het wordt een bijzondere opening van Spots op West op de grootste indoorlocatie.”

Locatietheater

Locatietheater is het kenmerk van Spots op West. Naast Loods Dauchy, is er onder meer de loods van Boer Geert, de Sint-Eligiuskerk, de Gedachtenistuin, de Harlekijn, de Blauwpoortschuur, Utendoale, de Commandobunker in Kemmel, de begraafplaats, het onbewoonde huis in de Sulferbergstraat 10, vakantiehoeve Rodeberg, de Wielewaal, het verlaten recreatiedomein Kosmos en het Dorps-Onthaal-Punt (DOP). “De Wielewaal is een voormalige dancing en is nieuw dit jaar. Alle plaatsen waar toneel wordt gespeeld, zijn makkelijk bereikbaar vanaf de dorpskern. De verste locaties zijn loods Dauchy, loods Boer Geert, vakantiehoeve Rodeberg en De Wielewaal. Dan kan je gebruiken maken van de festivaltrein. De centrale halte bevindt zich op straat tegenover de kerk en de spiegeltent.”

Diversiteit

Elke genre komt aan bod tijdens Spots op West. “Teksttheater, improvisatie, muziektheater, een kunstexpo, noem maar op. De diversiteit is heel groot. Het is ook weer internationaal getint met groepen uit onder meer Cuba, Slovakije, Tsjechië en Nederland”, aldus Elsbet, die vanaf woensdagavond aanwezig zal zijn. “Ik ben het aanspreekpunt op vlak van communicatie. Na enkele drukke weken van voorbereiding is het eindelijk zover. Ik kijk er hard naar uit. Ook volgend jaar komt er een editie van Spots op West. Het festival is traditioneel begin juli en het vormt de start van een drukke periode op vlak van evenementen. Later dit jaar is er nog Tout Court en het Landjuweelfestival.”

Meer info over tickets en het volledige programma: https://www.opendoek.be/beleven/spots-op-west

The post Ook dit jaar Spots op West in Westouter: locatietheaterfestival is aan 22ste editie toe is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tot 21 maanden cel voor geweldpleging met ijzeren staaf

De Brugse strafrechter heeft een jonge Tunesiër bij verstek veroordeeld tot 21 maanden effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen en illegaal verblijf. Hamdi W. en zijn kompaan gingen een andere man zonder papieren met een ijzeren staaf te lijf. Het openbaar ministerie had twee jaar cel gevorderd.
The post Tot 21 maanden cel voor geweldpleging met ijzeren staaf

Lees meer »

“Het enige Belgisch jurylid op Hongaars wijnconcours”: sommelier Bert Lemahieu jureert bij Winelovers Wine Awards

Sommelier Bert Lemahieu uit Westrozebeke is van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni het enige Belgische jurylid op de prestigieuze Winelovers Wine Awards in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het is het grootste wijnconcours van Centraal- en Oost-Europa.
The post “Het enige Belgisch jurylid op Hongaars wijnconcours”: sommelier Bert Lemahieu jureert bij Winelovers Wine Awards appeared first on

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Politie gaat in Lievegem extra toezicht houden op plaatsen waar veel overlast is

In Lievegem gaat de politie extra toezicht houden op plekken waar veel overlast en vandalisme is, zoals op speelpleintjes, sportsites en in de stationsbuurt. De voorbije jaren stelde de gemeente een stijgend aantal meldingen van overlast vast. Daarom werden er een tijdje geleden al tientallen extra camera’s geplaatst. "Maar het is ook belangrijk om zichtbaar aanwezig te zijn om de

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken: “Het is vervangen of verliezen”

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar VS – “Zelensky komt naar EU-top in Brussel”

Er is een Russisch regeringsvliegtuig onderweg naar luchthaven JFK in New York. Het doel van de trip is niet bekend. Opmerkelijk: na de Russische dreigementen tegen Washington die volgden op de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol afgelopen weekend, hebben de Amerikaanse en de Russische ministers van Defensie gisteren voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Lees

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »