Ook ‘Bruges Plage’ is klaar voor de zomer: redders moesten al kind uit het water halen

Met de start van de zomervakantie staan ook de redders weer elke dag paraat. Dit seizoen kunnen Bart Dezeure en zijn assistent Karel Van Hoey een beroep doen op 52 jobstudenten.

“De meeste redders zijn anciens. Er waren honderd kandidaten voor acht vacante plaatsen. Blijkbaar is onze 650 meter brede zwemzone fel gegeerd onder de jonge redders”, zegt hoofdredder Dezeure, die ook meteen een boodschap de wereld instuurt. “Ouders, let goed op uw kinderen op het strand. De redders zijn geen babysits.”

Diepe kel

Hij doet dit niet zomaar, want de redders hadden deze week al de handen vol met de vele schooluitstapjes naar Bruges Plage. Maandag moest een Zeebrugse redder een leerling uit zee halen. Met het snel opkomende springtij was een kind in een diepe ‘kel’ vol onderstroming in de problemen geraakt, maar gelukkig met een goede afloop.

Goed nieuws voor ‘nijpende noden’: na het overlijden van wc-meneer Jacques is de Stad Brugge erin geslaagd om toch een nieuwe uitbater van de toiletten in het Badengebouw te vinden. Sinds 15 juni is de Roemeense familie Prosie elke dag present in het Badengebouw.

Kinderen gratis

Ileana en Dimitri krijgen af en toe de hulp van hun dochter Maya, want Ileana werkt ook als monitor in een Blankenbergs rusthuis en Dimitri baat een winkel in Italiaanse charcuterie en andere delicatessen uit aan Seafront. Maya stelt de jonge plassers gerust: “Kinderen onder de twaalf moeten niet betalen, de rest 1 euro.”

De Zeebrugse strandwijk telt twee nieuwe horecazaken: Chloë en Robin van Banana Moon Beach bar runnen nu ook ’t Zandlopertje, met zeeduivel, garnaalkroketten en vol-au-vent op het menu. Ook MariTimes kreeg nieuwe uitbaters en opent normaal deze week.

Voorlopig is het wachten op de foodtruck van Lagaar, want de keuken van dit Zeebrugs restaurant raakte beschadigd bij een brand in een aanpalende garage. Enig minpunt is dat het pand waar restaurant Amuzee gevestigd was te koop staat. In de visserswijk krijgt ‘t Werftje concurrentie van het pop-up restaurant Quatre Mains Club.

The post Ook ‘Bruges Plage’ is klaar voor de zomer: redders moesten al kind uit het water halen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”
The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons

Lees meer »

Wervik sluit grensovergang tijdens en na wedstrijd van Rode Duivels tegen Frankrijk: “Vernielingen ten allen tijd vermijden

Burgemeester van Wervik Youro Casier (Vooruit) laat niks aan het toeval over. Zo komt er op de grensbrug opnieuw een container. Dit naar aanleiding van de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Frankrijk in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland komende maandag. Ook tijdens het WK in 2018 werd dit gedaan bij de wedstrijd tussen België en

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Breekt het cordon in Middelkerke? Lijst Dedecker en N-VA trekken in oktober apart naar de kiezer (ondanks laatste verzoeningspoging)

Opschudding aan de kust, want maandagavond heeft de lokale N-VA-afdeling in Middelkerke unaniem beslist om apart op te komen bij de lokale verkiezingen. Bijgevolg staan Lijst Dedecker en N-VA in oktober lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om de sjerp in de badstad. Dat burgemeester Jean-Marie Dedecker de deur openhoudt voor lokale samenwerking met het Vlaams Belang, stoot de N-VA’ers

Lees meer »

Waarom de oorlog in Oekraïne nog lang gaat duren

Om de enorme obstakels op de weg naar een akkoord tussen Oekraïne en Rusland op te ruimen en de oorlog te beëindigen, zijn er maar liefst drie mirakels nodig, schrijft oud-kolonel Roger Housen. “Het is zo goed als onmogelijk om op korte termijn de oorlog in Oekraïne tot een einde te brengen.” Housen legt uit wat er nodig is om

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »