Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de schermen aan toe ging. ‘Dit is horror’, fluistert een collega.” 

Meer krantenkoppen in België

Regisseur ‘The notebook’ excuseert zich bij hoofdrolspelers Ryan Gosling en Rachel McAdams: “Sorry dat ik uit de biecht klapte over slechte relatie op de set”

Nick Cassavetes, de regisseur van de romantische kaskraker ‘The notebook’, heeft zich geëxcuseerd bij de 2 hoofdrolspelers van de film. Intussen alweer 10 jaar geleden onthulde Cassavetes dat Ryan Gosling en Rachel McAdams, die in de film een ontroerend liefdesverhaal vertolken, tijdens de opnames een bloedhekel aan elkaar hadden. “Sorry dat ik uit de biecht klapte, jongens”, zegt hij nu.

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

NAVO-landen bevestigen unanieme steun voor Mark Rutte als nieuwe topman

Alle 32 NAVO-landen hebben bevestigd dat ze de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte willen als nieuwe hoogste baas van het bondgenootschap. Hun ambassadeurs spraken dinsdag in een informeel samenzijn op het hoofdkwartier in Brussel hun steun uit. Woensdag maken ze de benoeming definitief, zegt de Kroatische ambassadeur die als voorzitter optrad.

Lees meer »

Digitale kaart bundelt voortaan alle skateparken in de regio Midwest

Wie graag gaat skateboarden en in eigen streek wil zien waar er ergens een skatepark is kan voortaan gebruik maken van de handige skatekaart van de regio Midwest. Ze bundelen een zeventiental skateparken en -elementen.
The post Digitale kaart bundelt voortaan alle skateparken in de regio Midwest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel Goesting in de Zomer: “Opbrengst is voor goed doel”

Op zondag 30 juni, van 11:00 tot 18:00 uur kan je doorlopend genieten van hartige en zoete hapjes en lekkers voor de dorst op het Kasteeldomein van De Lovie, Krombeekseweg. Er zijn muzikale noten van The Pebble Head Jam, Il Sogno, Bal Merklez en Red Legs.
The post Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Meunier op applaus onthaald bij terugkeer op trainingsveld, Witsel blijft opnieuw binnen

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

Muziekfestival Rocktopus in Gistel steunt lokale jeugd

Op zaterdag 29 juni vindt op het einde van de Zomerloosstraat, voorbij sportcomplex Ghistelehof, de negende editie van muziekfestival Rocktopus plaats. Begin juli volgen op dezelfde locatie nog een comedyavond, chirobarbecue en springkastelenfestival.
The post Muziekfestival Rocktopus in Gistel steunt lokale jeugd appeared first on KW.be.

Lees meer »