Oklahoma verplicht ??openbare scholen om bijbelles te geven

De hoogste onderwijsfunctionaris in de Amerikaanse staat Oklahoma heeft openbare scholen opgedragen om de Bijbel te onderwijzen. “Elke leraar, elk klaslokaal in de staat zal een bijbel in de klas hebben en lesgeven uit de bijbel”, zei Ryan Walters. 

Meer krantenkoppen in België

Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank op het Amerikaanse eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan, schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten heeft gesloten.

Lees meer »

Celine Vandycke (27) neemt afscheid van sociale kruidenier in Oudenburg: “Ik laat deze plek met klein hartje achter”

Donderdag 20 juni was de laatste werkdag van Celine Vandycke als coördinator van de sociale kruidenier Thope en maatschappelijk assistent bij het OCMW. Ze startte samen met diensthoofd Sabine Jacobs en Jos Desmeth van Sint-Vincentius in 2021 het nieuwe project Thope op. Dat kwam er in de plaats van de voedselbedeling.
The post Celine Vandycke (27) neemt afscheid van

Lees meer »

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dievenbende steelt drie wagens in één nacht in Veurne: “Binnen twee dagen zouden we met onze auto op reis vertrekken”

In Veurne werden afgelopen nacht drie auto’s in één nacht gestolen. Deze criminaliteit is erg uitzonderlijk in de regio. Het gaat telkens om een voertuig van een Frans merk: een Citroën, een Peugeot en een DS. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een professionele dievenbende, die al na enkele minuten vertrokken met de auto’s. “We hoorden dat ze al na

Lees meer »

Internationale drugsbende ontmanteld na grootschalige inval in Peterbos: “Zo’n bende zit in alle soorten van criminaliteit, zolang het maar opbrengt”

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »