Na fatale zwempartij in Hoogstraten: wat zijn de gevaren van zwemmen in open water?

Donderdag overleed een 7-jarig jongetje nadat hij verdronk in de zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Meer (Hoogstraten). Het tragische sterfgeval is jammer genoeg niet een alleenstaand geval. De zomer is een week oud en de eerste warme dagen zijn een feit, en dus lonken ook de uitstapjes naar de kust, meren en andere openbare zwemgelegenheden. Wat zijn de grootste gevaren? “Naast een koudeshock is alcohol één van de grootste boosdoeners”, zegt professor Jan Bourgois, inspanningsfysioloog binnen de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen aan de UGent.

 

Meer krantenkoppen in België

Iraniërs kunnen nieuwe streng geselecteerde president kiezen

Iran kiest een nieuwe president na de dood van Ebrahim Raisi, die in mei door een helikopterongeluk om het leven kwam. De winnende kandidaat moet vrijdag de helft van de stemmen krijgen anders volgt er 5 juli een tweede ronde. Er kan worden gekozen uit vier kandidaten, nadat twee kandidaten zich woensdag en donderdag uit de race hadden teruggetrokken om

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. “Ze leerden me tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ze stopte niet met huilen”, sprak de jonge moeder. Opvallend: omdat een deskundige liefst drie jaar wachtte met zijn verslag, werd ‘slechts’

Lees meer »

Deze leeftijdsgroep is het gelukkigst in ons land

Van alle Belgen zijn de studenten het gelukkigst. Dat achterhaalde statistiekbureau Statbel bij de nieuwste enquête naar het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden. Al is erbij alle leeftijdsgroepen een toename in geluksgevoel waargenomen.

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Stad zet Eendracht Aalst uit stadion en jeugdcomplex, exact 105 jaar na oprichting: “Zo leid je geen club, zo is voetbal geen feest”

De stad Aalst heeft de beheersovereenkomst met voetbalclub Eendracht Aalst voor zowel het jeugdcomplex Zandberg als het Pierre Cornelisstadion beëindigd. Dat besluit is met unanimiteit genomen door de Aalsterse gemeenteraad. “Nu alles wijst in de richting van degradatie, werken we aan een alternatief plan”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

Lees meer »

Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare

Zaterdagmiddag werd de zomerspeelplaats op het Stationsplein in Roeselare officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een nieuw, gesmaakt evenement. Het foodtruckfestival voor kinderen lokte onmiddellijk veel bezoekers.
The post Opening van zomerspeelplaats tijdens foodtruckfestival lokt onmiddellijk veel bezoekers naar Stationsplein in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »