Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”, zegt hij.

Vandenbussche plakt nu zelfs namen op enkele robotfoto’s.

 

Meer krantenkoppen in België

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Een eindwerk voor de eeuwen, dat moesten enkele leerlingen van het Ieperse VTI bouwen. Op school metsten ze een nieuwe Mariakapel die donderdag geplaatst werd naast een horecazaak. “We zullen dit later met onze kinderen en kleinkinderen kunnen bezoeken.”
The post Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Lees meer »

Ouders van Philippos (20) die door groep jonge mannen werd doodgeslagen in Duitsland, kapot van verdriet: “Hij is in koelen bloede vermoord”

Het tragische lot van de 20-jarige Philippos T. heeft heel Duitsland geschokt. Hij overleed dinsdag aan zijn verwondingen nadat hij was geslagen en geschopt door een groep jonge mannen in een park in Bad Oeynhausen nabij Bielefeld. De pijn en het verdriet van de ouders is ondraaglijk. “Philippos was de beste jongen van de wereld”, vertelde zijn vader tijdens een

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

“In de 94ste minuut neem je geen risico. ‘Makes no sense’”: De Bruyne benadrukt belang kwalificatie (en heeft nog andere reden tot feest)

“De kwalificatie is het belangrijkste.” Ondanks het missen van de groepswinst – en de fluitende fans in Stuttgart – wilde Kevin De Bruyne niet van negativiteit weten. “Als we vol voor de goal gaan en we verliezen, wat dan?” Veel gevierd werd er volgens De Bruyne niet in de kleedkamer van de Rode Duivels, al had de aanvoerder wel een

Lees meer »

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »