“Met Biden als tegenkandidaat ligt voor Trump de weg naar het Witte Huis helemaal open”

Het was niet om aan te zien. Joe Biden had tijdens het debat met Donald Trump donderdagavond slechts één taak: niet overkomen als een oude, seniele man. Exact dat was wat er gebeurde. Als Biden koppig zichzelf wil blijven opvolgen, zal het in de campagne van de komende vier maanden alleen nog maar daarover gaan: is deze man geschikt om nog eens vier jaar, tot zijn 86ste, president te zijn?

 

Meer krantenkoppen in België

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Socialistisch ziekenfonds pleit voor betere terugbetaling van medicatie tegen ADHD: “Mensen vallen uit de boot”

Het socialistisch ziekenfonds Solidaris pleit ervoor om medicatie tegen ADHD beter terug te betalen. Nu worden alleen de meest gebruikte geneesmiddelen deels terugbetaald door de ziekteverzekering, maar daardoor krijgen patiënten niet altijd het medicijn voorgeschreven dat voor hen het best werkt en de minste bijwerkingen veroorzaakt. Kiezen ze toch voor een niet-terugbetaald geneesmiddel, dan kunnen de kosten oplopen.

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen roept werkneemsters op om zich te laten testen op borstkanker

Met infosessies over borstkankerscreening wil het maatwerkbedrijf ’t Veer helpen om het bewustzijn bij zijn vrouwelijke werknemers rond borstkankerpreventie te vergroten. De infosessies gebeurden met de steun van de borstverpleegkundige van AZ Delta Menen.
The post Maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen roept werkneemsters op om zich te laten testen op borstkanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twintigers blijven in de cel voor roofmoord in Tielt

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van drie twintigers met twee maanden verlengd op verdenking van een roofmoord in Tielt. Dat bevestigt de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen. Brandon D. (24) werd vorige zomer in zijn studio doodgeslagen door drie kameraden.
The post Twintigers blijven in de cel voor roofmoord in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Frigo met sterke drank voor Rob De Nijs en véél sandwiches voor Margriet Hermans”: Grondlegger Jackie Jackmaert blikt terug op 20 jaar Genk on Stage

Het festival Genk on Stage mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen. Maar de echte Genkenaar weet dat het festival eigenlijk al 40 jaar bestaat, maar dan onder een andere noemer: Swingin’ Genk. Grondlegger Jackie Jackmaert blikt terug op jaren vol muziek, ambiance en vooral heel veel enthousiaste artiesten, die soms nét te enthousiast naar de alcohol grepen. "Twee keer de

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »