Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.

Op 17 september 2004 zal het exact 20 jaar geleden zijn dat er iets wel erg bijzonder ontstond in Avelgem. Vier vrienden vonden er elkaar in elektronische muziek en het organiseren van evenementen. Christophe Cooreman startte er als 23-jarige co-organisator een elektronisch muziekevenement in The Punch. Op de affiche toen stonden ook de bekende dj’s Michael Forzza en Jochen Robberecht, die Christophe in de bekende naburige discotheek La Bush (Esquelmes) leerde kennen. Het bleek uiteindelijk het begin van tientallen kwalitatieve club nights met bekende Belgische dj’s in Avelgem. “Verschillende topconcepten in elektronische muziek zoals Belfunk Concept (2004-2009), Medusa Concept (2010-2015) en Medusa Outdoor (2015-nu) passeerden er de revue”, vertelt Christophe Cooreman, manager van Medusa Outdoor.

Kasteelhoeve

“Vanaf 2015 werd besloten om enkel nog jaarlijks in open lucht op de Nationale Feestdag te organiseren met als locatie de mooie Kasteelhoeve, en wint Medusa Outdoor nog steeds aan bekendheid. Uniek is dat Michael Forzza en Jochen Robberecht, beide resident dj’s en medeoprichters van zowel Medusa Concept als Medusa Outdoor, er nu nog steeds bij zijn. Beide dj’s hebben een eigen aparte herkenbare stijl, maar zijn tegelijk heel complementair. Hun muzikale select blijft zeer kwalitatief en uniek. Anno 2024 slagen ze er nog steeds in de betere techno te selecteren.”

“De muzikale vrijheid en het vertrouwen die Christophe ons schenkt dragen zeker bij aan de uitzonderlijk lange en succesvolle samenwerking”, aldus Michael Forzza en Jochen Robberecht. Organisatorisch werd Christophe van in het begin bijgestaan door zijn trouwe kameraad Tim De Smijter, die door de jaren heen een rots in de branding is gebleken. 2024 is dan ook een moment om stil te staan en dankbaar terug te kijken op een bijzondere en lange samenwerking.

Een dronefoto van Medusa Outdoor in 2023. © Medusa Outdoor

Christophe: “In 2021 was Medusa Outdoor het eerste Belgische festival dat de ondertussen wereldbekende Italiaanse Anfisa Letyago mocht verwelkomen, daar zijn we nog steeds heel fier op”.

Dj’s Michael Forzza en Jochen Robberecht: “Op 12 december 2015 organiseerden we een closing party van Medusa Concept, dat jarenlang viermaandelijks plaatsvond in nachtclub The Punch. De closing zorgde voor een gigantische opkomst en enorm veel lofbetuigingen over de kwalitatieve muziek en sfeer die we er jarenlang creëerden”.

“In 2021 verwelkomden we als eerste Belgische festival de wereldbekende Italiaanse Anfisa Letyago”

“Het is ondertussen al de negende editie die plaatsvindt op De Kasteelhoeve. Medusa Outdoor programmeert de beste techno op het centrale binnenplein met de Duitse Anna Reusch (Drumcode, Tronic) als internationale headliner. Een jaarlijks wisselend zomers en wel uitgekiend thema vormen de rode draad doorheen het evenement. “Het thema accentueren we door middel van een mooi gedecoreerde setting, opgeklede bezoekers en live entertainment.” Marine Odyssey is het fantastische thema dat dit jaar belicht wordt. Een deel van de decorstukken wordt zelfs gebouwd door Tom Vanhauwaert, bekend West-Vlaams kunstenaar. Het wordt alvast uitkijken naar de decoratieve setting van 2024.

Thé Dansant

“Heel bijzonder in 2024 is dat ook het zeer bekende Belgische Thé Dansant een stage zal hosten op Medusa Outdoor. De komst van Thé Dansant naar Medusa Outdoor kadert in het 15-jarig bestaan van het meest gekende Belgische zondagnamiddag-dansconcept. De samenwerking met de organisatoren Kjell en Tijl Materman verloopt heel positief”, zegt hoofdorganisator Christophe Cooreman. “Zij zullen bij ons de beste house, techhouse en progressive house programmeren met de legendarische Marko de La Rocca als headliner”.

Vinyl als jubileumstuk

Er lijkt geen einde te komen aan de grote verrassingen in dit jubileumjaar. Deze winter werd er namelijk in het grootste geheim gewerkt aan een allereerste vinylrelease van Medusa Outdoor. “Het gaat om een dubbelvinyl waarbij de getalenteerde resident dj’s en medestichters Michael Forzza en Jochen de selectieheren van dienst zijn. De eerste vinyl werd geselecteerd door Michael en de tweede vinyl door Jochen. Elke vinylplaat bevat zes tracks van internationaal allure, waarvan één eigen exclusieve nieuwe track van zowel Michael Forzza als Jochen Robberecht.

Van het handgenummerde album zullen er slechts 500 exemplaren geperst worden. De persing is momenteel nog aan de gang in Berlijn, maar het album wordt met zekerheid aan het publiek voorgesteld op zondag 21 juli tijdens de negende editie van Medusa Outdoor. “Wie zeker wil zijn van een exemplaar, zal dus moeten afzakken naar Avelgem op 21 juli”, aldus Michael Forzza en Jochen Robberecht.

Alle info over het festival is terug te vinden op www.medusaconcept.be.

The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen zakgeld van papa meer nodig? Buitenechtelijke zoon van prins Albert slaat steenrijke erfgename aan de haak

Nee, de geruchten dat hij een modellencarrière ambieerde, klopten niet, verzekerde Alexandre Grimaldi (20). Al houdt hij zich wel bezig met poseren, kledingmerken promoten en de modeweken in Parijs en Milaan bijwonen. Volgens waarnemers doet de buitenechtelijke zoon van Albert van Monaco (66) er alles aan om in de schijnwerpers te blijven. En daar vond hij nu nog een nieuwe

Lees meer »

Minderjarige joyriders van 13, 15 en 16 jaar oud crashen op parking van Makro in Deurne, zwaargewonde jongen ondertussen buiten levensgevaar

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar, maar dat is nu geweken. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed Kortrijk, gidst u door de Triënnale: “Toegankelijke uitleg is belangrijk”

Kan kunst de wereld redden? Volgens Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed in Kortrijk, wel. “Kunstenaars zijn visionairs. Zij kunnen de wereld beter maken door ons op een andere manier te doen nadenken en zien. Dat is de grote charme van de Triënnale: kunst in de publieke ruimte laat mensen stilstaan. Deze editie is het thema ‘After Paradise’

Lees meer »

Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale

Een 7-jarige jongen van een school uit Antwerpen is gisteren verdronken in een zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten tijdens een schooluitstap. Het ongeval roept pijnlijke herinneringen op aan Tristan Siegmund uit Passendale die begin juli 2017 verdronk in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam.
The post Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen

Lees meer »

“De politie treft de uitgebrande wagen met haar verkoolde lichaam aan”: de strafste verhalen achter de grootste zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »