Man (31) uit Lombardsijde krijgt zeven jaar cel voor jarenlange wekelijkse verkrachtingen van zijn nichtje (10)

Een 31-jarige man uit Lombardsijde is in beroep veroordeeld tot zeven jaar cel verkrachting en aanranding van zijn minderjarig nichtje. J.H. vergreep zich tientallen keren aan zijn nichtje.

De beklaagde ging begin maart 2020 akkoord om af en toe te babysitten op zijn toen tienjarige nichtje. Na verloop van tijd begon H., die nog bij zijn ouders woonde, steeds vaker op het meisje te passen. Uiteindelijk bleef ze zelfs bijna wekelijks bij haar grootouders en haar oom logeren. Het slachtoffer speelde in eerste instantie vaak videospelletjes op de kamer van haar oom. De beklaagde begon haar echter ook regelmatig seksueel te misbruiken. In totaal zou het zelfs tientallen keren gebeurd zijn.

Een keer per week

Volgens advocaat Kristiaan Vandenbusse zelfs minstens een keer per week tussen haar tien en 13 jaar. H. probeerde zijn nichtje ook te paaien met cadeaus, zoals snoep en zelfs een iPhone. De zaak kwam aan het licht toen de moeder van het meisje in maart 2023 een vreemd bericht ontdekte. De tiener schreef aan H. dat ze alles zou vertellen en dat hij in de gevangenis zou belanden. De moeder van het slachtoffer stapte onmiddellijk naar de politie, waarna de beklaagde door de Brugse onderzoeksrechter inderdaad werd aangehouden voor verkrachting en aantasting van de seksuele integriteit.

In eerste aanleg werd de man veroordeeld tot zeven jaar cel, maar ging in beroep. Zijn advocaat probeerde een lichtere straf te bekomen, maar het hof oordeelde dat zeven jaar cel een correcte straf is. We zijn blij en opgelucht dat het hof rekening gehouden met de ernst van de feiten en de enorme impact op het slachtoffer”, zegt advocaat Kristiaan Vandenbussche . “Het slachtoffer is blijvend getraumatiseerd maar het is goed dat de dader werd ontmaskerd en een streng signaal heeft gekregen.”

The post Man (31) uit Lombardsijde krijgt zeven jaar cel voor jarenlange wekelijkse verkrachtingen van zijn nichtje (10) is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“In mijn rug kan geen mes meer bij, het is nu al een vogelpiekbord”: burgemeester Dedecker reageert fel op uitspraak Marc Descheemaecker

In een recente mediastorm heeft burgemeester Jean-Marie Dedecker krachtig gereageerd op de uitspraken van Marc Descheemaecker, die beweerde dat het schepencollege van Middelkerke meer leek op een komische serie dan op een serieuze bestuursploeg.
The post “In mijn rug kan geen mes meer bij, het is nu al een vogelpiekbord”: burgemeester Dedecker reageert fel op uitspraak Marc Descheemaecker appeared

Lees meer »

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag niet van de gemeente: “Denken aan inwoners, niet aan onszelf”

Op de gemeenteraad van donderdag 27 juni vroeg gemeenteraadslid Gaetan Billiau om het reglement op verkiezingspubliciteit af te schaffen. Sinds 2012 geldt er in Nieuwpoort een reglement dat bepaalt dat verkiezingspubliciteit op een nette manier moet geafficheerd worden. De meerderheid verwierp het voorstel. Er zal dus niets veranderen.
The post Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Verdacht overlijden van voormalig Wit-Russische ambassadeur in Duitsland

De voormalige Wit-Russische ambassadeur in Duitsland, Denis Sidorenko, is op 48-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Minsk maakte alleen bekend dat de man overleden is, zonder de doodsoorzaak mee te delen. Onafhankelijke Wit-Russische media die in het buitenland in ballingschap werken, meldden dat Sidorenko op 24 juni uit het raam van een hoog gebouw

Lees meer »

“Ik wil niet dat de Giro zich herhaalt”: Remco Evenepoel draagt rood Wolfpack-mondmasker op laatste persconferentie

Opvallend beeldje: Remco Evenepoel (24) werkte zijn laatste persconferentie voor de Tour de France in het statige Palazzo Vecchio af met… een rood Wolfpack-mondmasker. Gezien het recente Covid-opstootje en enkele ‘slachtoffers’ die dat maakte in het startpeloton (Geoghegan Hart, Kuss) wil de wereldkampioen tijdrijden geen enkel risico nemen.

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Waterplezier op en langs de Leie voor het hele gezin

Op zondag 30 juni vindt Leieleute plaats aan de Lauwebrug in Wevelgem. Je beleeft er een fijne zomerdag met tal van leuke (gezins)activiteiten op en langs de Leie. Vanaf 9.30 uur is het mogelijk om te starten met een kajak-, sup- of pedalotocht richting Menen. Vanaf 11 uur zijn er doorlopend gratis kinderactiviteiten zoals een
The post Waterplezier op

Lees meer »