LIVESTREAM. Kijk morgen LIVE naar Knokke-Club Brugge (15u30), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Morgen trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u vanaf 15u30 op de voet volgen. 

Meer krantenkoppen in België

Allereerste Plop-Up Shop aan de kust opent feestelijk de deuren: “Primeur voor Nieuwpoort”

Op vrijdag 28 juni werd in de Albert I Laan de Plop-Up Shop feestelijk geopend, een unieke mijlpaal voor Nieuwpoort en de allereerste Plop-Up winkel aan de Belgische kust. Het evenement vond plaats om 16 uur en werd bijgewoond door Carl Lenaerts, CEO van Plopsa, en Geert Vanden Broucke, burgemeester van Nieuwpoort. De opening werd extra speciaal door de aanwezigheid

Lees meer »

Geen uitslaande vlammen, maar daarom niet minder gevaarlijk: hoe gaan hulpdiensten tewerk bij brand als in Luikse woontoren?

Het waren spectaculaire beelden van hoe bewoners van de Luikse Kennedytoren maandagavond werden geëvacueerd met hoge brandweerladders en helikopters. Maar hoe pakken de hulpdiensten zo een brand in een torengebouw aan, welke middelen kunnen ze inzetten, en vooral: wat kan je als bewoner doen als je gevangen zit op de drieëntwintigste verdieping?

Lees meer »

Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden

In Oostende is de bekende fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden. Hij werd 72 jaar. Jean-Jacques publiceerde in diverse media, maar maakte ook eigen werk. Hij stelde zijn kunstfoto’s vaak tentoon en maakte ook diverse fotoboeken, veelal met Oostende als thema.
The post Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

“Wie het ook wordt, de Limburgse excellenties zullen aan één touw moeten trekken”

Terwijl formateur Matthias Diependaele (N-VA) naarstig voortwerkt aan een Vlaamse regering, en dus mogelijk de nieuwe Vlaamse minister-president wordt, hebben de Limburgse werkgeversverenigingen hun wensenlijstje voor de nieuwe regering(en) al langer klaar. Limburg heeft wat dat betreft een apart landschap met drie sterke werkgeversverenigingen. In de rest van Vlaanderen zijn enkel Unizo en Voka actief. Alleen Limburg telt met VKW

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Schatrijk, ongrijpbaar en levensgevaarlijk: cocaïnekoning “Bolle” Jos Leijdekkers riskeert nog maar eens lange celstraf

In Nederland weet drugsbaron "Bolle" Jos Leijdekkers vandaag of hij (opnieuw) een jarenlange celstraf krijgt, voor cocaïnesmokkel en het geweld dat daarmee gepaard gaat. Al is het nog maar de vraag of hij er wakker van ligt. Al jarenlang slaagt hij erin om uit de mazen van het politienet te blijven. Het portret van een meedogenloze en (schijnbaar) ongenaakbare drugskoning.

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »