Lieven Boeve neemt afscheid: “Onderwijs wordt gemaakt in de scholen, niet op de kabinetten”

Na tien jaar zwaait Lieven Boeve af als topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. “De lijn van het vorige regeerakkoord was: vertrouwen is goed, controle is beter. Ik geloof oprecht dat we het omgekeerde nodig hebben.”

 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof VS verwerpt ‘socialemediazaak’: overheid mag bedrijven vragen om inhoud te verwijderen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een zaak verworpen die was gericht tegen de wijze waarop de overheid zich bemoeit met socialemediabedrijven. Het hof concludeerde dat de staten en socialemediagebruikers die naar de rechter waren gestapt niet hebben aangetoond dat ze zelf gedupeerden zijn, berichten Amerikaanse media. Daarom wordt de zaak verder niet behandeld.

Lees meer »

Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge

Op zaterdag 29 juni 2024 vanaf 14 uur tot middernacht wordt het Minnewaterpark een feestelijke plek met concerten, workshops, wereldkeuken, een wereldavonturenweide en Fair Trade.
The post Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

Hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis: ‘gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK. Malen verschalkt z’n eigen doelman Verbruggen, Oranje al vroeg op achterstand

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »