Leven met een deadline: “Eindelijk is het tijd om die zomerse outfit uit de kast te halen”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.

‘Is het echt warm buiten? Zeker dat we geen regenjassen moeten meenemen? Of een trui? Is die factor 50 zonnecrème niet wat overdreven?’

‘Neen hoor, het is eindelijk zomer!’ We hebben er tergend lang op moeten wachten, maar eindelijk is het tijd om die zomerse outfits definitief uit je kast te halen. Geef toe, die zonnestralen op je snoet, het geeft direct een totaal ander gevoel, niet? Mij geeft het alleszins extra goesting om af te spreken met vrienden, maar ook om even tot rust te komen door zomerse wandelingen of leesmomentjes in de zon (of schaduw).

Het belangrijkste voor mij is dat het me doet stilstaan dat het echt tijd is voor vakantie. Om tijd te nemen om te vertragen, om weer tot mezelf te komen en te genieten van alles rondom mij, want de voorbije weken en maanden waren zwaar. Te druk en te zwaar om gezond te zijn. Iets wat velen onder jullie ongetwijfeld herkennen. In die laatste weken voor de vakantieperiodes moet er vaak nog ongelooflijk veel werk verzet worden en dat terwijl we met velen meestal al op ons tandvlees zitten.

“De voorbije weken en maanden waren zwaar. Te druk en te zwaar om gezond te zijn. Iets wat velen onder jullie ongetwijfeld herkennen”

Maar er is beterschap op komst! Zelf vertrek ik maandag op dansstage naar Conakry in Guinee, het kloppende hart van de danscultuur in die regio. De ideale detox voor de voorbije maanden, want niet alleen is er zo goed als geen 4G-bereik in Guinee, ook de omgeving en danscultuur dwingen je echt om los te koppelen. De dans- en percussielessen eisen je volledige focus, wat na zo’n hectische periode ongetwijfeld bevrijdend zal zijn. Je hoort het al, ondanks de cultuurshock, de hitte en de angst om blessures op te lopen tijdens de dansstage door mijn chronische ziekte, kijk ik er ongelooflijk hard naar uit.

Tegelijkertijd kijk ik ook uit naar de rest van de zomer, want zo’n Belgische zomer heeft nog zoveel meer te bieden. Dan denk ik aan zonnige dagen aan de Belgische kust, verkoeling opzoeken in een zwembadje op je terras of tuin of gezellige apero- en bbq-momenten beleven met vrienden en familie. Ik ga alvast na mijn terugkeer naar België genieten van Gent Jazz en de Gentse Feesten, waarin Gent wordt omgetoverd tot een paradijs voor nachtraven. Ik plan ook enkele ontdekkingstochten met vrienden en familie die ik al veel te lang niet zag.

Nu is het aan jou. Wat zijn jouw zomerplannen?

The post Leven met een deadline: “Eindelijk is het tijd om die zomerse outfit uit de kast te halen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Taboe sneuvelt: federale regering gaat asielzoekers tijdelijk in vijf Brusselse hotels opvangen

Jarenlang was het ‘een rode lijn’ voor CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: geen hotelplaatsen voor asielzoekers. Maar omdat anders 728 vrouwen en kinderen op straat moeten slapen, regelt federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) nu toch hotelbedden voor hen. Dat staat te lezen in haar nota aan de ministerraad, die HLN kon inkijken. Welk prijskaartje hangt aan deze

Lees meer »

Overheid betaalt 100.000 euro aan verkeerde persoon: “Hoe is het mogelijk dat zo veel geld zo lang op die foute rekening bleef staan?”

Inga Verhaert, gemeenteraadslid voor Vooruit in Kalmthout, heeft ontdekt dat het Agentschap Opgroeien meer dan 100.000 euro uitbetaalde aan kinderopvang ’t Heidetreintje, in plaats van aan het OCMW. Het geld was bestemd voor meerdere onthaalouders, maar kwam bij één persoon terecht en bleef enkele maanden op diens rekening staan. “Hoe is dat in godsnaam mogelijk?”

Lees meer »

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »

Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan

Het stuk Stadenstraat tussen de Eug. De Grootelaan en de Kasteeldreef krijgt een voetpad en in de Cassierslaan worden parkeervakken aangelegd. Dat keurde de gemeenteraad in Houthulst donderdagavond goed. Goed voor een kostprijs van bijna 150.000 euro.
The post Voetpad in Stadenstraat en parkeervakken in Cassierslaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen”

Vishandel Simonne in Blankenberge pakt uit met een ‘specialleke’: een knaloranje albino kreeft. Volgens zaakvoerder Norman Schiltz een uiterst zeldzaam fenomeen. “De kans is één op een miljoen.” Het dier kreeg intussen ook een naam.
The post Blankenbergse vishandelaar pronkt met zeldzame albino kreeft: “Kans van één op een miljoen” appeared first on KW.be.

Lees meer »