Kremlin niet blij dat Estse premier Europees buitenlandchef wordt: “Slechte vooruitzichten voor relaties tussen Moskou en Brussel”

De benoeming van de Estse premier Kaja Kallas (47) tot buitenlandchef van de Europese Unie zal de gespannen relaties tussen Rusland en Europa niet verbeteren. Dat heeft Dmitri Peskov (56), de woordvoerder van het Kremlin, duidelijk gemaakt. In februari zette Rusland Kallas nog op de lijst met gezochte personen. 

Meer krantenkoppen in België

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

“Hij flirtte met Monica Lewinsky.” Wie leidt het presidentiële debat en wordt nu al van partijdigheid beticht door Trump?

Hoe eerlijk wordt het debat van vannacht tussen Joe Biden en Donald Trump? Dat staat onder leiding van twee journalisten die volgens Trump schandelijk partijdig zijn. Vooral Jake Tapper, die hem al met Hitler vergeleken zou hebben. Wat is daar van aan? En hoe neutraal is zijn collega Dana Bash? Het valt alvast niet te ontkennen dat Tapper ooit heel

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld

Deze zomer starten in Poperinge opnieuw acht speelpleinwerkingen op. Er wordt nog dringend gezocht naar extra animatoren om de zomer goed te laten verlopen.
The post Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »