Koffie, kranten en boeken

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.

Eind mei schreef ik dat Tielt een nieuwe wind nodig heeft. Ik deed dat naar aanleiding van het slinkende winkelaanbod in Tielt – minder bakkers, bijvoorbeeld, en minder fietsenwinkels.

Vorige week werden op dezelfde dag twee winkels in de Kortrijkstraat leeggehaald: Domino’s Pizza en Pearle. Domino’s: logisch, ik zag er maar weinig klanten, want er zijn al genoeg pizzeria’s. Pearle: zij zijn verhuisd naar het winkelcomplex over de Ring, waar er meer parkeerplaats is.

“Ik droom ervan om een koffiebar met boeken te openen”

Op Facebook stelde ik de vraag welke winkels men graag in de Kortrijkstraat zou zien komen. Wat is nog een gat in de markt? Een antwoord dat veel terugkwam: een Chinees! Akkoord: de Chinees aan het begin van mijn straat is al een paar jaar weg, en een nieuwe zou zeker veel volk aantrekken. Ander terugkerend antwoord: een koffiebar waar je je krant kunt lezen, eventueel gecombineerd met een boekenwinkel. Opnieuw akkoord: naast Deweerdt heeft de Kortrijkstraat geen plek waar je koffie kan drinken en aan het raam naar de voorbijgangers kan kijken.

Ik droom ervan om zo’n koffiebar annex boekhandel (met een heel groot literair aanbod en ook anderstalige boeken, wat we in Standaard Boekhandel niet hebben) te openen, maar heb er het kapitaal niet voor. Mensen die dat wel hebben, mogen zich altijd melden!

Gilbert Watté van De Traagheid reageerde ook: dat De Traagheid, weer open op 5 juli, nu ook een koffiebar is geworden. Je kan er ook kranten en boeken lezen, en er is zelfs taart. Heerlijk nieuws!

The post Koffie, kranten en boeken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse ster Ria Valk heeft opnieuw het geluk en de liefde gevonden: “Ik heb een echte toyboy te pakken”

Begin dit jaar werd Ria Valk (83) geëerd met een koninklijke onderscheiding voor 65 jaar carrière. De zangers van ‘Worstjes op mijn borstjes’ en de zus van Mien Dobbelsteen in ‘‘Zeg ’ns Aaa’ is heel blij met die herkenning, vertelt ze in ‘Primo’. Na enkele moeizame jaren lijkt het haar weer voor de wind te gaan. “Na huid- en borstkanker

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Meunier op applaus onthaald bij terugkeer op trainingsveld, Witsel blijft opnieuw binnen

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

Staatssecretaris de Moor (CD&V) wil asielzoekers onderbrengen in hotels: “Geen extra plaatsen, maar overname contracten”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil dat de federale overheid asielzoekers gaat onderbrengen in hotels. Dat blijkt uit nota die Het Laatste Nieuws kon inkijken. Nu brengt het Brussels gewest al 650 mensen onder in hotelkamers, maar de contracten met die hotels lopen af. De Moor stelt voor dat de federale overheid ze overneemt.

Lees meer »

Charlotte Sieben van slag nu Peter niet de papa van Louise blijkt in ‘Familie’: “Mama Trudy mag uitleg komen geven”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

“Wat begon met een mailtje, groeide uit tot een nieuw hoofdstuk”: Wouter (50) uit Ieper ontdekt onbekende familietak in… Amerika

En plots staat familie waarvan je het bestaan niet afwist op jouw stoep. Het overkwam Ieperling Wouter Sinaeve (50) nadat hij toevallig een mailtje onder ogen kreeg afkomstig uit de Verenigde Staten. De afzender bleek tot zijn grote verbazing familie te zijn. “Omdat hij in een museum werkt, dachten we een oude man met grijs haar te ontdekken, maar Wouter

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »