Kansarmoede bij jonge kinderen vorig jaar heel licht gedaald: “Maar het werk is nog niet af”

De kansarmoede-index in Vlaanderen – de graadmeter voor kansarmoede – is in 2023 heel licht gedaald tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het Agentschap Opgroeien. Vorig jaar groeide 12,1 procent van de kinderen tussen 0 en 3 jaar op in kansarmoede, in 2022 was dat nog 12,6 procent. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG ENGELAND-SLOVENIË. Gallagher komt in de ploeg bij de Engelsen, die met zege altijd groepswinnaar zijn

Engeland mag dan wel al geplaatst zijn voor de achtste finales op het EK voetbal, toch loopt het stroef. Tegen Slovenië wil het de groepswinst veiligstellen. Maar: Engeland-Slovenië is ook een belangrijk duel voor onze Rode Duivels. Als Slovenië verliest, is de derde uit onze groep namelijk altijd zeker van de volgende ronde. Denemarken-Servië, de andere match in groep C,

Lees meer »

Een wieltjeszuiger van AI

19:18 In het zog van Nvidia verkent ook de Amerikaanse producent van geheugenchips Micron ongekende hoogten op de beurs. Woensdag moet Micron bewijzen dat het die steile opgang waard is.

Lees meer »

Personeel Beaulieu Komen kiest niet voor staking

Bij textielbedrijf Beaulieu in het Henegouwse Komen heeft het personeel beslist om het werk niet neer te leggen. De onderhandelingen over de plannen van het bedrijf om bijna 140 jobs te schrappen, gaan eind augustus pas voort.
The post Personeel Beaulieu Komen kiest niet voor staking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afgeronde analyse spreekt boekdelen: nog eens 13.000 rijksregisternummers en 555 rekeningnummers blijken gestolen bij cyberaanval Limburg.net 

292.734 slachtoffers. Dat is de eindbalans van de cyberaanval bij afvalintercommunale Limburg.net in december van vorig jaar. Limburg.net en het externe expertenbureau Ernst & Young zijn klaar met de analyse van de hack. Wat blijkt: nog eens 13.000 rijksregisternummers en 555 rekeningnummers extra zijn buitgemaakt. 11.000 van die rijksregisternummers komen van klanten die in 2016 in Bilzen geregistreerd stonden.

Lees meer »