Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.

Juf Katrien (61) is al sinds 1995 te vinden in Prizma Heilige Familie. “Ik kwam via heel wat andere scholen terecht op de Bosmolens en ik voelde mij er meteen thuis”, begint Katrien Mestdagh. “Die periode van interimopdrachten doen was niet zo fijn, maar eigenlijk heb ik daar heel veel van geleerd. Ik zou het zelfs niet slecht vinden mochten alle starters eerst verschillende scholen doen voor ze zich ergens settelen.”

Katrien was haar hele carrière tussen de kleutertjes te vinden. “Ik stond voornamelijk in de tweede kleuterklas, een hele leuke leeftijd om mee te werken. De laatste twee jaar had ik geen eigen klasje meer. Ik koos voor een job in het beleid en was ook ambulante juf. Daarnaast heb ik mij jaren ingezet voor de ouderraad en de schoolraad. Maar op vrijdag 28 juni trek ik dus de schooldeur echt achter mij dicht, het is mooi geweest.”

Verrassingsdag

Maandag werd Katrien nog verrast door haar collega’s. “Ik viel volledig uit de lucht en had mij echt niet aan zoveel verrassingen verwacht. Ik werd ‘s morgens al verwend met een heerlijk ontbijt en werd met de Porsche naar school gebracht. Alle kinderen van de school vormden een erehaag en ik werd letterlijk in de bloemetjes gezet”, glundert Katrien. “Ik heb het voorrecht gehad om in een fantastisch team te mogen werken en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik heb echt jaar in jaar uit met prachtige collega’s samengewerkt.”

Katrien is getrouwd met Luc Seynaeve, hij ging drie jaar terug al met pensioen. Ze zijn de ouders van Korneel en Stiene. “We hebben intussen drie kleinkinderen, Modest, Lize en Alfons. Alfons werd vorige week pas geboren. Ik hoop heel wat tijd met hen te kunnen spenderen. Voorts zie ik wel wat er allemaal op mijn pad komt. Het zal deugd doen dat de druk helemaal wegvalt. Niets moet, alles mag, we zien wel. Luc en ik gaan er vooral samen van genieten.” (MV)

The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Parasol waait weg en doorboort been van vrouw

Een vrouw is gewond geraakt op Cocoa Beach, ten oosten van Orlando in de VS, toen een gehuurde parasol plotseling in haar been terechtkwam. Ze bracht samen met haar familie een dag door op het strand toen een onverwachte felle windvlaag de parasol losrukte en de lucht in blies. Bij de landing kwam de punt van de parasol hard neer

Lees meer »

Dit is Oliver, de nieuwe vriend van ‘Temptation’ Megan: “Dit is zijn eerste relatie, maar hij is op alle vlakken perfect”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »