Juf Greet (62) gaat met pensioen in Campus Cardijn: “Ze stond altijd klaar om te helpen”

Greet Vermeulen (62) woont in Staden, is gehuwd en moeder van vier zonen en oma van een kleinzoontje. Ze werkte twaalf jaar als animatieverantwoordelijke bij een woonzorgcentrum. Daarna deed ze drie jaar interims in het onderwijs om dan 27 jaar vast in het onderwijs te staan, waarvan 26 in ’t Saam Campus Cardijn in Diksmuide.

Greet gaf les in het studiedomein Maatschappij en Welzijn. Haar collega’s vertellen: “We kennen Greet als een gedreven, bekwame en rasechte huishoudkundige. Als we eerlijk mogen zijn, zijn er weinig van ons die haar kunnen evenaren in haar vakkennis koken en linnen- en interieurzorg. Niemand kan beter potten schuren, de was sorteren, strijken, was opplooien en dweilen volgens de regels van de kunst. Wat Greet doet is goed, de perfectie nabij, zoals in de boekskes. Die kennis gaf ze dan ook graag door aan haar leerlingen. Als iets niet meteen lukte, staken de ergernissen bij Greet en haar leerlingen wel eens de kop op. Na een jaar mevrouw Vermeulen konden ze de handdoeken perfect plooien en dweilen zoals het hoort. Evaluatiefiches invullen was niet haar ding. Iedereen mocht horen hoelang ze in haar vrije tijd uren bezig was met fiches maken. Als mens kennen we Greet als een heel warm persoon die altijd klaar staat om te helpen waar kan. Als het voor iemand wat moeilijk ging, sprak ze de juiste woorden.”

Greet heeft tal van hobby’s: sporten, fietsen, wandelen en skiën, maar ook reizen en bij de kinderen helpen waar nodig. Maar het belangrijkste is voor haar pasgeboren kleinzoontje helpen zorgen. (ACK)

The post Juf Greet (62) gaat met pensioen in Campus Cardijn: “Ze stond altijd klaar om te helpen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »

Ex-ICT’er van AZ Sint-Jan Brugge kraakte computers van vrouwelijke collega’s op zoek naar foto’s

Een man uit Zedelgem moet voor de rechter komen, omdat hij jarenlang heeft ingebroken in de computer van tientallen personeelsleden van het AZ Sint-Jan in Brugge. De man van 42 was vroeger manager van de technologieafdeling van het ziekenhuis. Hij wordt ervan verdacht jaren meegekeken te hebben op de computers van vrouwelijke collega’s. Hij was op zoek naar pikante foto’s.

Lees meer »

Zaakvoerster en 2 medewerkers schuldig aan onopzettelijke dood van baby Jul in kinderdagverblijf in Puurs-Sint-Amands

De zaakvoerder en 2 medewerkers van een kinderdagverblijf in Puurs-Sint-Amands zijn veroordeeld voor de onopzettelijke doding van een 3 maanden oude baby. Dat heeft de rechtbank van eerste aanleg in Mechelen beslist. In september 2019 stikte het kindje, terwijl hij met zijn gezicht op een groene speelmat lag. De beschuldigden kregen opschorting van straf en moeten een schadevergoeding betalen.

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Klimaatklever Wouter Mouton krijgt opschorting van straf: “Een tubeke superglue is minder pijnlijk en minder genant”

Klimaatactivist Wouter Mouton (46) heeft ook in beroep opschorting van straf gekregen voor het beschadigen van een schilderij van Jan Van Eyck in het Groeningemuseum. Tijdens een spraakmakende actie kleefde de Bruggeling zich vast aan het wereldberoemde werk.
The post Klimaatklever Wouter Mouton krijgt opschorting van straf: “Een tubeke superglue is minder pijnlijk en minder genant” appeared first on

Lees meer »

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »

Kim Clijsters (41) zit al vroeg in de perimenopauze. Gynaecoloog: “Bij 1 procent van de vrouwen zelfs nóg vroeger”

Gewezen toptennisster Kim Clijsters zit in de perimenopauze en deelt dat in een ongewoon intiem filmpje op sociale media. Opmerkelijk is haar leeftijd: Clijsters is nog maar 41. Maar wat is de perimenopauze nu juist en waarom treft het Clijsters op die leeftijd al? Twee gynaecologen geven extra uitleg: “41 is inderdaad jong, maar het komt wel vaker voor.”

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »