Juf Doriane (61) zwaait af bij VBS Houthulst: “Ik zal deze school altijd in mijn hart dragen”

Na 41 jaar dienst gaat Doriane Dewulf (61) met pensioen. Doriane is gehuwd met Bart Trybou, ze hebben vier kinderen en vier kleinkinderen en wonen in Houthulst. “Meteen na mijn opleiding ben ik kunnen starten in de VBS in Houthulst, als leerkracht lager onderwijs, en ik ben er altijd gebleven.”

Doriane stond tijdens haar loopbaan in verschillende klassen: van het eerste leerjaar tot het zesde leerjaar. “Ik deed het allemaal even graag. Ik koester veel herinneringen aan mooie dagen die ik hier mocht beleven”, vertelt ze. “Ik zie nu vele van de vroegere mama’s en papa’s als oma en opa terug. Hun kleinkinderen zitten op hun beurt nu op school. Dat is best leuk, je kent hen, hun levensstijl, soms lijken de kinderen zodanig op hun ouders en grootouders dat je meteen weet wie ze zijn. De minste periode was de coronacrisis, lesgeven met mondmaskers was verre van ideaal”, zegt Doriane.

Doriane is altijd leerkracht in hart en nieren geweest. “Wat ik altijd leuk vind, is weten wat de kinderen kunnen, als ze mee zijn of als ik er nog eens wat extra aandacht moet aan geven. Ik ben altijd blij dat ik hen iets kon leren en wat ik ook altijd deed, was als ik zag dat er leerlingen niet mee waren, herhalen tot iedereen zeker mee was. Ik vind ook dat de school een plaats moet zijn waar kinderen kunnen thuiskomen, waar ze met alles terecht kunnen zonder schroom. Ik wil dat ze weten dat ze altijd hulp mogen verwachten.”

Druk, druk, druk

Nu Doriane met pensioen gaat, zal ze haar tijd goed kunnen vullen. “Er wacht mij geen zwart gat. Ik zal uiteraard de kinderen en het contact met de collega’s missen, het sociale van de koffiepauze waar de verhalen van de jonge leerkrachten ons jong houden, en het schoolleven. Ja, dat ga ik allemaal wel missen. Mijn pensioen begint met de grote vakantie, dan zal ik dat ook minder voelen en intussen zijn we dan twee maanden verder en zal ik al een andere routine gewoon zijn. Ik heb het gewoon graag druk, daar geniet ik van. Mijn interesses zijn heel ruim en divers. Zo hou ik van sporten, reizen, en sta ik graag klaar voor de kinderen en kleinkinderen. Ik zal de school voor altijd in mijn hart dragen. De leerlingen en collega’s zal ik zeker nog wel terug zien”, besluit Doriane Dewulf overtuigd.

The post Juf Doriane (61) zwaait af bij VBS Houthulst: “Ik zal deze school altijd in mijn hart dragen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Digitale kaart bundelt voortaan alle skateparken in de regio Midwest

Wie graag gaat skateboarden en in eigen streek wil zien waar er ergens een skatepark is kan voortaan gebruik maken van de handige skatekaart van de regio Midwest. Ze bundelen een zeventiental skateparken en -elementen.
The post Digitale kaart bundelt voortaan alle skateparken in de regio Midwest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

Gemeentebestuur installeert 6 ANPR-camera’s in Westende

Net zoals in Middelkerke regelen enkele ANPR-camera’s binnenkort de mobiliteit en toegang tot de Westendse zeedijk. Als de nutswerken afgerond zijn, installeert het gemeentebestuur er 6 exemplaren ter hoogte van de Oceaanlaan, De Kwinte, de Flandrialaan, de Arendlaan, het Rauschenbergplein/Priorijlaan en de Mezenlaan. De zeedijk is met gemotoriseerd vervoer altijd toegankelijk tussen 6 en 10
The post Gemeentebestuur installeert

Lees meer »