Ik heb het debat tussen Biden en Trump bekeken en ik moest huilen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Brussels drugsnetwerk met banden in Marseille opgerold

Na meer dan tien huiszoekingen in België en Frankrijk zijn twaalf grote jongens van de Brusselse en Marseillaanse drugswereld aangehouden. De arrestaties volgen op maanden drugsgeweld in de hoofdstad. “De organisatie wilde de Brusselse drugsmarkt in handen krijgen.”

Lees meer »

Maritt (6) neemt op laatste schooldag afscheid van haar klas, België én haar beste vriendin: “Als ik kon, nam ik Stellatje mee in mijn valies naar Oostenrijk”

Bij het einde van het schooljaar worden wel vaker traantjes gelaten, maar voor Maritt (6) uit Roeselare wordt het afscheid extra zwaar. Als ze straks basisschool De Verrekijker buitenstapt, neemt ze niet alleen afscheid van haar kleutertijd, maar van alles en iedereen. Ook van haar beste vriendinnetje Stella. Komende zaterdag verhuist ze naar Oostenrijk, 1.100 kilometer verderop, waar haar ouders

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol en iedereen wegstuift

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De aanval vond zondag plaats en eiste het leven aan zeker vijf mensen. Volgens de Russische autoriteiten werd hij uitgevoerd door Oekraïne met ATACMS, ballistische raketten van Amerikaanse makelij.

Lees meer »

“Enorme opluchting” maar “geen totale overwinning: Belgisch steuncomité reageert op vrijlating WikiLeaks-oprichter Julian Assange

Het akkoord tussen het Amerikaanse gerecht en Julian Assange, dat woensdag zal worden bekrachtigd door een Amerikaanse federale rechtbank in de Stille Oceaan, is een “enorme opluchting” voor de Belgische tak van het Free Assange-comité. Dat heeft Marie-France Deprez, een woordvoerster van de beweging, dinsdagochtend gezegd. Een “totale overwinning” is het echter niet, aangezien de Australiër in ruil schuldig zal

Lees meer »

Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende van Tijl Uilenspiegel in ere houden”

Zaterdagnamiddag werd het grondig vernieuwde Uilenspiegelmuseum in Damme feestelijk geopend. Dit museum, dat 25 jaar quasi onaangeroerd bleef, biedt nu een nieuw perspectief op het verhaal van de historische schelm en rebel Tijl Uilenspiegel, die door schrijver Charles Decoster in Damme werd gesitueerd.
The post Uilenspiegelmuseum in Damme heropent na grondige opfrisbeurt: “We blijven de traditie en de legende

Lees meer »