Hogesnelheidsspoorlijn naar Frankrijk ruim twee weken buiten gebruik in augustus, met langere reistijden als gevolg

De spoorlijn voor hogesnelheidstreinen tussen Brussel en de Franse grens zal van 12 tot en met 29 augustus buiten gebruik zijn. De hogesnelheidstreinen rijden in die periode over het klassieke spoor, waardoor ze langer onderweg zullen zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Russisch oliedepot in brand na Oekraïense droneaanval – Zelensky tekent veiligheidsakkoorden met EU, Estland en Litouwen

De Oekraïense president Volodymyir Zelensky heeft donderdag in Brussel drie veiligheidsakkoorden ondertekend, waaronder een met de Europese Unie. En Rusland zegt aanvallen te hebben uitgevoerd op Oekraïense vliegvelden waar westerse militaire vliegtuigen gestationeerd moeten worden. Het ministerie van Defensie meldt dat daarbij hypersonische raketten en drones zijn ingezet.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Dit is “Manta Ray”: opvallende nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone gespot op Google Maps

Een futuristisch uitziend prototype van een bijzondere en grote nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone is door enkele opmerkzame mensen gespot op Google Maps, aangemeerd bij een kade van de marinebasis Port Hueneme in Californië. De satellietbeelden van de onderwaterdrone met de klinkende naam “Manta Ray” gaan viraal op sociale media. Maar wat is dit ding? En belangrijker: wat kan het?

Lees meer »

KIJK. “Denk toch na, 5.000 euro voor Q7, dat is te goedkoop”: fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »

Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen

Wildernis, het verborgen speeleiland in het Gebroeders Van Raemdonckpark, wordt voorzien van een volledig nieuwe infrastructuur. Dat gebeurt niet enkel voor de kinderen, maar ook door de kinderen tijdens het Wildernis Bouwfestival, startend op 26 augustus.
The post Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag

Maandag had de Westhoeksportoverleg of WSO-jeugdsportdag plaats op de Poperingse sportzone Don Bosco. Er waren 1.090 kinderen van 41 verschillende scholen van de tien verschillende gemeentes aanwezig. De deelnemende gemeentes zijn Ieper, Poperinge, Veurne, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem, Heuvelland, Langemark-Poelkapelle, Mesen en Zonnebeke.
The post 1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Realityster Paris Hilton getuigt in Amerikaanse Congres over ervaringen in jeugdzorg: “Ik leerde niets, behalve trauma”

Voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft realityster Paris Hilton gepleit voor een beter beleid voor kinderen in de pleeg- en jeugdzorg. Ze getuigde er over haar eigen traumatische ervaringen in zogenoemde ’therapeutische kostscholen’. "Dit is een miljardenindustrie die enkel uit is op winst", zei ze. "Ik leerde er niets, behalve trauma."

Lees meer »

Federale regering wordt geen minikabinet, maar volwaardige regering

Er komt een regering met volheid van bevoegdheden en dus geen minikabinet. Dat staat in de informateursnota van Bart De Wever. Nu hij verveld is tot preformateur gaan N-VA, CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés elkaar al in groep in de ogen kijken. Of nadien de onderhandelingen echt al beginnen, zal op 10 juli moeten blijken.

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »