Hogesnelheidsspoorlijn naar Frankrijk ruim twee weken buiten gebruik in augustus, met langere reistijden als gevolg

De spoorlijn voor hogesnelheidstreinen tussen Brussel en de Franse grens zal van 12 tot en met 29 augustus buiten gebruik zijn. De hogesnelheidstreinen rijden in die periode over het klassieke spoor, waardoor ze langer onderweg zullen zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »