“Hij bood geen enkele hulp”: Ardooise drugsdealer valt door de mand wanneer gebruiker in zijn woning onwel wordt

Een 36-jarige Ardooienaar heeft voor de Brugse rechtbank 200 uur werkstraf gekregen voor drugshandel en schuldig verzuim.

Op 5 maart 2023 alarmeerde de zus van de beklaagde de politie. In de woning van B.H. (36) was een man onwel geworden na het roken van crack, een variant van cocaïne. Ter plaatse trof de politie het slachtoffer aan samen met allerhande drugsattributen. B.H. bleek niet aanwezig, maar wel A.P. (28) Die laatste had de crack geprepareerd en verklaarde hoe het slachtoffer plots stuiptrekkingen kreeg terwijl ze aan het praten waren.

‘Dringend weg’

A.P. had B.H. gevraagd de hulpdiensten te verwittigen, maar die ging er vandoor. Naar eigen zeggen ‘moest hij dringend weg’. Hierop had A.P. zélf de hulpdiensten verwittigd. “Hij bood geen enkele hulp”, verklaarde hij over B.H. Tijdens de huiszoeking werden overal in de woning drugs aangetroffen, tot in de diepvriezer en de oven toe. Het ging om 40 gram speed, 36 xtc-pillen, drie gram cocaïne en een restje heroïne.

Verder onderzoek wees uit dat B.H. speed en cocaïne verkocht om zijn eigen gebruik te financieren. Hij liet ook toe dat anderen in zijn woning drugs gebruikten. De man zat na de feiten een maand in voorhechtenis. A.P., die net als B.H. nog een blanco strafblad had, kreeg zes maanden cel voor zijn aandeel. In tegenstelling tot B.H. kwam hij niet opdagen voor het proces. (AFr)

The post “Hij bood geen enkele hulp”: Ardooise drugsdealer valt door de mand wanneer gebruiker in zijn woning onwel wordt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café

Een 55-jarige man uit Koksijde moet een werkstraf van 50 uren uitvoeren nadat hij na een cafébezoek slaags raakte met een andere man. Die deelde hij een reeks vuistslagen uit. “Dat komt omdat hij me beledigd had”, vergoelijkte L.D.
The post Man (55) uit Koksijde moet werkstraf vervullen na gevecht in café appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

LIVE ZWITSERLAND – ITALIË (18u). Spalletti rekent op Bastoni en Mancini in de defensie, geblesseerde Dimarco haakt af

Zwitserland kon op dit EK voetbal tegen Duitsland even dromen van groepswinst, maar de 1-1 van Füllkrug verwees hen naar de tweede plaats. Bij de Italianen was het dan weer bibberen tot in het absolute slot: Zaccagni trapte zijn ploeg tegen Kroatië pas in de laatste minuut naar de tweede plaats in hun groep. Kunnen de troepen van Spalletti zich

Lees meer »

Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare

In het centrum van Beselare werden enkele panden verkocht door het gemeentebestuur. Niks staat de herontwikkeling van de dorpskern nu nog in de weg. “Het authentieke karakter zal behouden blijven”, belooft burgemeester Ingrid Vandepitte.
The post Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt

Zaterdagmorgen moesten de hulpdiensten in alle vroegte uitrukken naar de A19. Een man was er met zijn Volkswagen Polo in het struikgewas in de berm beland.
The post Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »