Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new wave-toppers

Op zaterdag 29 juni wordt Cultuurhuis De Leest weer omgetoverd tot een new wave-tempel voor dag twee van de derde editie van de Pekkersfeesten. Traditiegetrouw kan je op deze ‘zwarte zaterdag’ genieten van topbands uit het genre, van opkomend talent tot gevestigde waarden.

Op vrijdag 28 juni komt Jasper Steverlinck voor een zittend concert, dat al uitverkocht is. Op zaterdag 29 juni zorgen tal van new wave-bands voor de nodige sfeer. Nadien is er nog een afterparty tot in de vroege uurtjes in het Cultuurcafé. “Met topnamen uit het genre als She Past Away (Turkije) en Agent Side Grinder (Zweden) gaan we richting een topeditie die Izegem zal doen daveren”, zegt een trotse Francis Leman (54), die samen met zoon Matthias (27) de feesten organiseert. “Ook Velvet Mist (België), Erato (België), DaGeist (Frankrijk) en Pure Kult (België) staan te popelen om voor jullie te spelen.”

Internationale bands

“We zijn zeer trots dat She Past Away er dit jaar bij is”, aldus Francis. “Deze Turkse postpunkband is een waar begrip in het donkere genre. Een niet te missen optreden en waardige afsluiter van de festivaldag van de Pekkersfeesten.”

Agent Side Grinder komt dan weer uit Zweden. Als postpunk- en elektronische band die ontstond in de vroege jaren 2000 is hij al aan zijn zesde album toe. Joy Division is nooit ver weg bij deze Zweden. Maar ook invloeden van Kraftwerk, Neu! en Front 242 zijn te horen.

“Met Velvet Mist hebben we zeker ook aandacht voor de Belgische acts uit het genre. Ze omschrijven zichzelf als een collage van donkere, melancholische gitaren en synths met een sterke 80’s goth rock en new wave-vibe. De band treedt niet zo vaak op en daarom zijn we ook zeer blij dat hij exclusief op de Pekkersfeesten komt spelen.” (RV)

Tickets zijn beschikbaar op www.pekkersfeesten.be en kosten 38 euro in voorverkoop en 45 euro aan de deur.

The post Grote namen op derde editie van de Pekkersfeesten in Izegem: ‘zwarte zaterdag’ vol new wave-toppers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig ICT’er van Brugse AZ Sint-Jan naar rechter voor hacken computers vrouwelijke collega’s

Een 42-jarige man uit Zedelgem die lange tijd als ICT’er werkte in het Brugse AZ Sint-Jan moet voor de strafrechter verschijnen, onder andere omdat hij de computers van zijn vrouwelijke collega’s hackte ‘om leuke privéfoto’s’ te kunnen stelen, wat deze krant vorige week aan het licht bracht. Dat heeft de raadkamer in Veurne vandaag beslist. De man verschijnt wellicht in

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief

Een 27-jarige Bruggeling heeft van de Brugse strafrechter opschorting van straf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen. Als gerant van een supermarkt in Bredene deelde Tom D. een vuistslag uit aan een winkeldief. Voor twee gelijkaardige incidenten werd de beklaagde vrijgesproken.
The post Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden?

De kans is klein dat Dimi Van Pamel (19) nog een rugnummer opspeldt. De Tieltenaar, die rijdt voor Wielerteam Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen, deed dat vorige zaterdag in Zerkegem, maar kwam ten val. Door de opeenvolging van tegenslagen is het negentig procent zeker dat hij stopt met koersen.
The post Heeft Dimi Van Pamel zijn laatste koers gereden? appeared

Lees meer »

Minister Vandenbroucke verlengt beperkingen voor Ozempic

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist, nu is gebleken dat de beperkte beschikbaarheid van het medicijn nog zeker tot dan zal aanhouden.

Lees meer »

“De politie treft de uitgebrande wagen met haar verkoolde lichaam aan”: de strafste verhalen achter de grootste zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »