Gezinsbond Oekene maakt zich op voor ‘t najaar: “Weer mooie waaier aan activiteiten”

De afdeling Oekene van de Gezinsbond telt exact 100 leden en 11 bestuursleden. “We kwamen samen om de programmatie van het najaar voor te bereiden”, vertelt Benedicte Vandecappelle, voorzitter van de afdeling sinds januari 2023.

De activiteiten starten op zondag 8 september met een culturele dagfietstocht, dit jaar richting Zonnebeke en Ieper. “Op zondagvoormiddag 20 oktober is er onze traditionele tweedehandsbeurs in de sporthal De Ark. De maximum 50 deelnemers kunnen er vanaf 7 uur ‘s morgens hun stand opzetten. De beurs gaat open om 8 uur en loopt tot de middag 12 uur. “Op zondag 8 december organiseren we iets nieuws”, vervolgt Benedicte enthousiast: een initiatie schaken voor kinderen en volwassenen o.l.v. Johan De Brouwere van de Izegemse schaakclub Izscha.

Koffiebranderij

Tussendoor zijn er de activiteiten voor de senioren met een dagreis op donderdag 3 oktober met o.a een bezoek aan een plantentuin en een koffiebranderij en het kerstfeest op 20 december in een organisatie van GOSA (Grootouders & Senioren) regio Roeselare. “Johan Vanoothuyse, onze sportverantwoordelijke, organiseert elke woensdag tussen 1 september en 30 juni van 20 tot 21.30 uur badminton in sporthal De Ark. Hartelijk welkom op onze activiteiten!”, klinkt het nog.

Het bestuur

Voorzitter Benedicte dankt ook haar bestuur voor de samenwerking: Luc Vandewaetere (verkooppunt), Rita Vandenbulcke, Marc Decroubele (Grootouders & Senioren), Myriam Stragier, Danny Lapeire (secretaris), Johan Vanoosthuyse (penningmeester en sport), Veroniek Claeys (webmaster), Roel Verhulst, Ann Pype en Peter Pollet.

The post Gezinsbond Oekene maakt zich op voor ‘t najaar: “Weer mooie waaier aan activiteiten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Groep 21 maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede: “Deze keer kunnen ze ons niet negeren”

Na Team Burgemeester vorige week heeft nu ook Groep 21 de slagorde voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekend gemaakt. Dat Kristof Pillaert de lijst trekt, wisten we al, maar met onder meer Stefaan Buffel, John Taillieu en de 20-jarige Michelle Cuyle lanceert de partij enkele nieuwe gezichten.
The post Groep 21 maakt volledige lijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen in Hooglede:

Lees meer »

De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst: huurprijzen kustappartementen 6 procent duurder dan vorig jaar

Wie tijdens de zomermaanden een vakantieverblijf aan de Belgische kust wil boeken zal daar gemiddeld zes procent meer voor betalen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en Huswell, specialist in vakantieverhuur. Voorlopig lijkt augustus de populairste maand te zijn om naar onze kuststeden te trekken.
The post De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst:

Lees meer »

Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie

De uitbater van het voormalige clandestiene bordeel Villa Relaxia in de Hoog-Brabantlaan in Sint-Andries bij Brugge is ook in beroep veroordeeld tot een jaar cel voor prostitutiemisdrijven ten aanzien van dertien slachtoffers.
The post Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien”

Een 50-jarige man uit Oekraïne riskeert één jaar cel voor aantasting van de seksuele integriteit en exhibitionisme. Tussen de slachtoffers zat een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Eenzame man terecht voor exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Was niet de bedoeling dat iemand hem zou zien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

KOERS zet wielerhelden Ottavio Bottecchia en Hector Martin in de kijker in bijzijn van familie: “Het doet iets met ons om een truitje van ons vader te zien”

Enkele dagen voor de start van de Ronde van Frankrijk zet het museum KOERS generatiegenoten Hector Martin en Ottavio Bottecchia in de kijker. Familieleden van beide wielerhelden woonden dinsdagmiddag de onthulling van enkele opvallende objecten bij.
The post KOERS zet wielerhelden Ottavio Bottecchia en Hector Martin in de kijker in bijzijn van familie: “Het doet iets met ons om

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »