Geen proper water: Vlaanderen moet dwangsom van 1.000 euro per dag betalen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

“Gevaar voor tornado’s, hagel en zware regenval”: vrees voor extreem slecht weer tijdens Duitsland-Denemarken zaterdagavond

Duitsland speelt als thuisland de tweede achtste finale op dit EK voetbal in Dortmund, waar zware onweders worden voorspeld. Het is nog af te wachten in welke mate het gaat regenen of zelfs hagelen, maar apocalyptische beelden zagen we in het Signal Iduna Park al op de eerste speeldag voor Turkije – Georgië. Duitsland plaatste zich als groepswinnaar in de

Lees meer »

KIJK. Kerstman op vakantie in Disneyland Paris

De zomer is nog maar net begonnen, maar nu al duikt de eerste kerstman op. Al is hij uiteraard nog niet aan het werk, maar geniet hij – samen met twee elfjes – van een dagje zomerse vakantiepret in Disneyland Paris. De kerstman gilt de longen uit zijn lijf in de attracties, danst mee tijdens de parade en knuffelt Mickey

Lees meer »

Opbouw van festival Grensrock is begonnen in Menen: “Ook dit jaar weer gratis en dat zal zo blijven”

Menen zet zich schrap voor de 35ste editie van Grensrock. Brullende gitaren, indrukwekkende drumsolo’s en melodische klanken zullen elkaar dit weekend aflossen, op de terreinen van Park Ter Walle. Een volledige ploeg vrijwilligers is ondertussen al begonnen aan de opbouw. “Gratis? Het is de hoeksteen van het festival en zal dat ook blijven!”
The post Opbouw van festival Grensrock

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »