Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.

Twaalf jaar geleden werd freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare opgestart. De school telt momenteel 127 leerlingen, een vijftigtal kleuters en een 75-tal lagere schoolkinderen. “Ons leerlingenaantal bleef de voorbije jaren stabiel, maar we willen groeien. Onze ambitie is om hier 160 leerlingen te hebben. In andere steden zijn freinetscholen erg populair, maar we merken dat we in Roeselare nog niet zo bekend zijn. Daar willen we op verschillen manieren verandering in brengen”, aldus directrice Bieke Casteleyn.

Veranderingen

Het voorbije jaar namen de leerkrachten en de ouders de omgeving van de voorzijde van de school onder handen. Zo valt de school nu extra op door de houten voorgevel. “We hebben een fantastisch mooi en groen domein, maar van aan de Honzebroekstraat was dit niet echt zichtbaar. Daar brengen we binnenkort ook verandering in met de bouw van een multifunctioneel paviljoen waar onder andere buiten les gegeven zal worden.”

Maar dat is niet alles. De school kreeg op de laatste dag van dit schooljaar ook een nieuwe naam. Er werd gekozen voor freinet Fiora wat staat voor bloeiend of florerend. “Onze nieuwe naam en ons nieuw logo moeten ons helpen om aan naambekendheid te winnen. Met de lancering van onze nieuwe naam en een nieuw logo planten we een eerste zaadje voor een heus schooldorp.” De onthulling van de nieuwe naam werd vrijdagochtend bijgewoond door burgemeester Kris Declercq (CD&V) en schepenen Michèle Hostekint (Vooruit) en Mieke Vanbrussel (CD&V).

Beleving

Want ook voor de komende jaren zijn er heel wat plannen voor freinetschool Fiora. “We maakten een masterplan op. Na de bouw van het paviljoen willen we tal van leerzones aanleggen. Beleving staat hier centraal. Zo komt er een ontdekzone waar onze leerlingen buiten volop bijleren.”

The post Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk onthardt en vergroent ook op 29 speelplaatsen: “300 extra bomen en 760.000 liter regenwateropvang”

Niet enkel op ons publiek domein, maar ook in de Kortrijkse scholen is de vergroeningsgolf sterk ingezet. “Intussen hielpen we sedert 2019 29 scholen op weg naar een groene speelplaats. Die maken niet enkel kinderen gelukkiger, ze zorgen bovendien voor klimaatrobuuste en biodiverse plekken in onze stad”, aldus Bert Herrewyn, schepen van Klimaat, Biodiversiteit, Kinderen en Jongeren.
The post

Lees meer »

“Ze betalen hem zéér goed, dus dit gaat gevolgen hebben”: moet Erik Van Looy vrezen voor tv-toekomst in Nederland?

Van 660.000 naar 290.000 kijkers. Erik Van Looy (62) heeft met zijn ‘Pappenheimers’ geen goede beurt gemaakt in Nederland. “Die man is onverstaanbaar,” reageerde de een, terwijl de ander vond dat het een “waardeloos programma” was. Kritiek die zender RTL, waar Van Looy onder contract staat, niet ontgaan zal zijn. In ‘Dag Allemaal’ laat tv-criticus Jules Hanot (70) zijn licht

Lees meer »

Belg (52) van ‘Most Wanted’-lijst wordt waarschijnlijk niet opnieuw berecht door overmacht: dossier in zeer slechte staat door waterschade

Nicolas Théodorou (52), die twee jaar geleden in Griekenland werd opgepakt nadat hij op de ‘Most Wanted’-lijst was geplaatst voor poging tot moord, zal waarschijnlijk niet opnieuw worden berecht in ons land. Op de inleidende zitting voor het hof van assisen in Bergen vorderde het Openbaar Ministerie de onontvankelijkheid als gevolg van overmacht: het dossier van de man is in

Lees meer »

Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Noord-Macedoniër veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor vier woninginbraken en een gelijkaardige poging. Zijn drie Italiaanse kompanen kregen mildere straffen. De bende liep op kerstavond tegen de lamp in Knokke-Heist.
The post Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is heel erg wreed”: Luka Modric (38) blijft na emotionele rollercoaster in tranen achter, zien we hem nog terug in shirt van Kroatië?

Hebben we Luka Modric (38) voor het laatst in actie gezien op een groot toernooi? In één minuut ging de Kroatische kapitein tegen Italië van de hel naar de hemel. De middenvelder miste eerst een strafschop, kort nadien verschalkte hij Donnarumma tóch. Maar Modric belandde opnieuw in de hel. In minuut 98 kwam de Italianen langszij, de Kroaten zijn nu

Lees meer »

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. UNRWA: “Grootschalige plundering en smokkel” verhinderen levering humanitaire hulp

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat de zware gevechten van het Israëlische leger tegen Hamas in de stad Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, bijna voorbij zijn. Dat betekent echter niet dat de oorlog in Gaza bijna afgelopen is, aldus de premier. Zodra de hevige gevechten in Gaza voorbij zijn, zal Israël volgens Netanyahu meer troepen inzetten

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit

Na 29 mooie jaren bij basisschool ’t Klavertje, gaat juf Carine Cabooter (64) straks met pensioen. Maar eerst kreeg ze deze week nog een passend afscheid.
The post Basisschool ’t Klavertje zwaait juf Carine uit appeared first on KW.be.

Lees meer »