Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing gevonden.

“Dit jaar organiseren we de eerste editie van Loop van de Rostn tijdens het weekend van Kachtem Ommegang. Ook het programma werd aangepast in vergelijking met de vorige lopen die we met Ivac al organiseerden”, vertelt Koen Vandommele, voorzitter van vzw Ivac.

Om 18.30 uur is er eerst een loopfietsjesrace van ongeveer 80 meter waar de allerkleinsten tot en met 6 jaar gratis kunnen aan deelnemen. Alle kinderen krijgen na afloop een medaille.

“Je kan ook de dag zelf nog beslissen om deel te nemen”

Om 19 uur volgt een kidsloop van 800 meter voor kinderen tot en met 12 jaar. Hier wordt een inschrijvingsbijdrage van 2 euro gevraagd. Ook hier krijgen alle deelnemers een medaille en drankje. Bovendien is er een hulde van de eerste jongen en het eerst meisje dat over de meet komt. De winnaars krijgen een stadsaandenken en een waardebon. Er is elektronische tijdsopname voorzien.

Jogging

“Om 19.30 uur is er keuze tussen ofwel een jogging van 6 km of een prestatieloop over 12 km. Hiervoor kan je vooraf inschrijven tot dinsdagavond 25 juni en dan betaal je 8 euro voor deelname. Als je de dag zelf nog beslist om deel te nemen, betaal je 10 euro. Dat kan vanaf 17.30 uur.”

Alle deelnemers krijgen een naturaprijs overhandigd en ook hier is er elektronische tijdsregistratie voorzien. De bevoorrading met water bevindt zich aan de start en finish waar je elke 3 km passeert. “Op de 6 km brengen we hulde aan de eerste heer en de eerste dame. Ook zij krijgen een stadsaandenken. Op de 12 km huldigen we de eerste 3 per categorie”, aldus Koen. “De categorieën zijn dames, heren tot 40 jaar en heren vanaf 40 jaar.” Naast een aandenken van stad Izegem krijgen zij ook een waardebon.

The post Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK. Koeman zet Xavi Simons en Frimpong op de bank, Oranje-legioen maakt indruk in Berlijn

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

“Meer West-Vlaams dankzij Renaat”: tiende Tour de France voor Sporza-medewerker Hannes Tahon (34)

Hannes Tahon (34) uit Koolskamp maakte het voorbije decennium naam en faam als de rechterhand van eerst Michel Wuyts en nu Karl Vannieuwkerke, Renaat Schotte en José De Cauwer tijdens de wieleruitzendingen op Sporza. Dit weekend begint Tahon, die Koolskamp als woonplaats inruilde voor Brussel, aan zijn tiende Tour de France. Zijn tien anekdotes.
The post “Meer West-Vlaams dankzij

Lees meer »

Onze gerechtsjournalist fileert de malaise bij West-Vlaams gerecht: “Vrouwe Justitia gaat met kopzorgen op vakantie”

Het gerechtelijk jaar 2023-2024 sluit vandaag af en voor velen binnen Justitie in West-Vlaanderen is dat met gemengde gevoelens. Het gesjoemel op het magistratenexamen in januari is een spijkerbom gebleken die een interne strijd aanwakkert binnen het West-Vlaamse parket en een domper op de toekomst zet. Bovendien heerst twijfel over de grondigheid waarmee het strafonderzoek naar de fraude gevoerd wordt.<br

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »