“Een vaste waarde in het festivallandschap”: Mede-organisator Stijn Meert over 10 jaar Hype-O-Dream

Nog twee weken en dan kan de tiende editie van het dance-event Hype-O-Dream van start gaan. Eén van de organisatoren is Stijn Meert, ooit speler in het eerste topteam dat Zulte Waregem tussen de lijnen bracht. “Dat we nog steeds met dezelfde acht vrienden als in 2013 het festival trekken, is mooi.”

Hype-O-Dream is het verhaal van acht vrienden die in 2013 – corona was twee jaar lang spelbreker – de beslissing namen om Waregem (mee) als festivalstad op de kaart te zetten. De enige van de initiatiefnemers die niet in Waregem woont is Stijn Meert, geboren en getogen in Kortrijk en al lang resident van Ingelmunster. Ooit was hij een van de klasbakken bij Zulte Waregem, die er nooit voor terugdeinsde om tegenstanders het bloed van onder de nagels te halen. Die Stijn Meert dus blijkt de beminnelijkheid in persoon en een interessante gesprekspartner. Beginnen doen we bij Hype-O-Dream, maar lang duurt het niet voor ook het voetbal de revue passeert.

Jullie bestaan tien jaar. Waar kijk je vooral met plezier op terug?

“Op wat we gerealiseerd hebben. Dat Hype-O-Dream een vaste waarde is geworden in het festivallandschap waarbij we vorig jaar 24.000 bezoekers mochten verwelkomen, vind ik toch wel mooi. Dat dit gebeurd is met dezelfde groep van acht vrienden die met dit alles gestart zijn, bezorgt me evenzeer een goed gevoel. En dat we nog allemaal samen zijn met de vrouw waarmee we toen een relatie hadden, mag toch ook even aangestipt worden.” (glimlacht)

Aan mooie namen is er ook op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli geen gebrek: van rijzende ster Amber Broos tot vaste waarde Regi Pinxten.

“Klopt. Ik kan er overigens nog een pak klasbakken aan toevoegen. Ik wil toch zeker Pat Krimson vermelden, verder ook de Nederlandse rapper Boef en Frank Verstraeten, ooit de grote man achter de voormalige discotheek Zillion, die nu als dj Fou op het podium zal staan. En er zijn nog veel meer namen, natuurlijk. We zijn geen Tomorrowland, maar we slagen er toch telkens opnieuw in om een mooie affiche samen te stellen. Bovendien zorgen we voor een extraatje door er een echt belevingsfestival van te maken. De komende jaren hopen we te blijven groeien en vernieuwen.”

Heb je altijd iets gehad met dance?

“Neen, in mijn jeugdjaren was ik een echte metalfan. Metallica en Guns’n Roses, dat waren mijn favoriete bands. Pas toen ik bij Zulte Waregem ging spelen, is dat allemaal veranderd. De meeste spelers waren zot van house en techno en dat werkte aanstekelijk. Die liefde is niet meer overgegaan.”

Je behoorde tot de kern van het eerste sterke elftal waarmee Zulte Waregem aantrad. Word je daar wel nog eens aan herinnerd?

“Eigenlijk is dat veel verminderd, en ik vind het prima zo. Roem gaat voorbij en ik heb daar geen last van. Soms gebeurt het in GO! Groeninge, de Waregemse school waar ik lichamelijke opvoeding geef, dat ik er sporadisch nog eens op word aangesproken.

“Bij Zulte Waregem beleefde ik de mooiste voetbaljaren van mijn leven”

Ik vind dat prettig, maar kan ook zonder die aandacht. Ik geniet nu van de waardering voor mijn andere kwaliteiten, als leraar maar ook als mede-organisator van Hype-O-Dream.”

Spreekt er je dan nooit nog iemand aan over Standard-speler Conceição? Je wist hem zodanig uit te dagen dat hij in je gezicht spuwde en rood kreeg.

(Lacht) Daar zal ik allicht ten eeuwigen dage aan herinnerd worden, al is het maar omdat de Waalse pers me elk jaar opbelde toen Standard tegen Zulte Waregem uitkwam in de Jupiler Pro League. Tja, we waren ‘kleine’ spelers toen in vergelijking met het ‘grote’ Standard, maar we lieten ons niet doen. Ik schuwde inderdaad de provocatie niet en gebruikte alle truken van de foor om de tegenstander uit evenwicht te brengen. De grote vedette Conceição (die nu trainer is bij FC Porto, red.) kon er niet om lachen.”

Heb je vriendschappen overgehouden aan je periode bij Zulte Waregem?

“Jazeker. In de eerste plaats denk ik dan aan Pieter Merlier. Ik ben dooppeter van zijn dochtertje. Er bestaat ook een WhatsApp-groep van oud-spelers van Zulte Waregem. Daarmee proberen we jaarlijks eens samen te komen.”

Is er iemand die jou inspireert?

“Helden heb ik niet. Laat ons zeggen dat ik hou van mensen die me energie geven. Mensen die op het juiste moment en de juiste plaats de juiste dingen zeggen tegen mij hebben een streepje voor. Mensen die veel energie vragen, kan ik minder waarderen.”

Wat betekent Waregem nu nog voor jou?

“Ik zal de stad altijd een warm hart blijven toedragen. Ik heb er mijn mooiste voetbaljaren beleefd en ben nu betrokken bij het mooie festival Hype-O-Dream. Ik ga hier ook nog wel eens iets drinken. Bij voorkeur is dat dan in de zomerbar Verano, naast Waregem Expo. Initiatiefnemers Chris Baert en Jurgen Steelandt hebben er een pareltje van gemaakt.”

Info: www.hype-o-dream.be.

The post “Een vaste waarde in het festivallandschap”: Mede-organisator Stijn Meert over 10 jaar Hype-O-Dream is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Franse analisten kraken België af: “Als iemand mij het plan van Tedesco kan uitleggen, nodig ik die graag uit”

Eerder diablotins in plaats van diables. Duiveltjes in plaats van Rode Duivels. Zo verwijzen de Franse analisten en gewezen internationals Christophe Dugarry (52 jaar, 55 interlands) en Emmanuel Petit (53 jaar, 63 interlands) naar de Rode Duivels voor de clash van maandagavond tegen ‘Les Bleus’ (18u). “De Belgen slaan de bal compleet mis op dit EK.”

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

“Top vijf de ambitie, podium de grote droom”: lichtere, scherpere en sterkere Remco Evenepoel is klaar voor zijn Tourdebuut

Nog drie dagen en het is zover. Dan maakt Remco Evenepoel (24) zijn langverwachte debuut in de Tour de France. Met grenzeloze eerbied voor de grootste en belangrijkste koers ter wereld, vaak hard en meedogenloos. Maar ook met opgekrikt zelfvertrouwen sinds de Dauphiné, klaar voor de strijd. “Eén à anderhalve kilo lichter maakt al snel tien, vijftien watt winst en

Lees meer »

Mama Ingeborg over nieuw pad van zoon Robin Keyaert: “Je hebt geen leven als je de ochtendshow doet”

Vrijdagochtend maken DJ’s Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert voor de allerlaatste keer de luisteraars van MNM wakker. Na drie jaar ‘Kawtar & Keyaert’ neemt het duo afscheid van het ochtendblok. “Het is een voorrecht geweest en iets wat ik voor altijd zal koesteren”, klinkt het bij de zoon van Ingeborg. Zijn mama ziet alvast een mogelijk pad voor hem: “Ik

Lees meer »

Militaire staatsgreep in Bolivia lijkt afgewend: generaal opgepakt na binnenvallen van presidentieel paleis

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »