Dit zijn de buslijnen in West-Vlaanderen die vanaf 1 juli veranderen

Vanaf 1 juli 2024 zijn er wijzigingen in het aanbod van De Lijn in de regio’s Brugge en Midwest. Ontdekt hieronder wat er verandert.

De Brugse stadslijnen 1 tot en met 6 worden beperkt bijgewerkt om een betere, stiptere en logischere dienstverlening te krijgen. Lijn 20 en 39 krijgen ’s rond 20 uur een extra rit. Ook 49 krijgt ’s avonds om 19 uur 20 een extra rit vanuit Brugge naar Wenduine. Er komt bovendien op die lijn een nieuwe halte Houtave Stekvogel nabij de locatie van de voormalige halte Houtave Weg op Zuienkerke.

Lijn 40 tussen Brugge en Blankenberge rijdt voortaan om het halfuur, terwijl lijn 41 extra ritten krijgt in de spits voor de scholen. De maatwerkbedrijven worden er overgenomen door de nieuwe lijn 421 Brugge-Dudzele-Westkapelle-Knokke. Datzelfde geldt voor lijn 42.

Extra avond- en ochtendritten

Verder rijdt lijn 50 tussen Brugge en Gent Sint-Pieters voortaan ook ’s avonds en ’s nachts om het halfuur tussen Brugge en Maldegem. Ook de avond- en nachtritten van lijn 60 rijden voortaan door naar Knesselare. ’s Morgens is er trouwens een extra rit van Brugge naar Aalter met aankomst om 7 uur 38. Lijn 70b voortaan van maandag tot zaterdag altijd tussen Brugge en Torhout, ook overdag.

Er is in de vervoerregio Brugge één nieuwe lijn: lijn 421 Brugge-Dudzele-Westkapelle-Knokke. Die zorgt voor ritten in de spits naar scholen en maatwerkbedrijven tussen Brugge en Knokke. Dat traject neemt ook enkele ritten over van lijn 41 en 42. Lijn 132 vervangt ten slotte de voormalige lijn 73 en die brengt je van Tielt naar Deinze. Die lijn rijdt op schooldagen in de spits altijd tussen Deinze en Tielt via Wontergem, Dentergem en Gottem.

Wil je zelf het overzicht raadplegen? Kijk dan gerust op de website van De Lijn!

The post Dit zijn de buslijnen in West-Vlaanderen die vanaf 1 juli veranderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt

Rommelmarkten afschuimen. De meesten doen het voor de gezelligheid maar voor antiquairs als Goedele Aerts van Adesso Antiques is de rommelmarkt meer dan wat slenteren in het zonnetje.
The post Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen? Dat had je zelf moeten doen”

“Ik ben vrachtwagenchauffeur, denk alstublieft aan mijn inkomen.” De smeekbede van 61-jarige man viel bij de Kortrijkse politierechter in dovemansoren nadat hij met 2,46 promille achter het stuur was gekropen. “Wie denkt dan aan de veiligheid van de anderen?”, vroeg de politierechter zich af.
The post Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen?

Lees meer »

Motorrijder (59) zwaargewond na botsing met fietsster: man zat gekneld onder motor

Bij een verkeersongeval in het centrum van Aartrijke, een deelgemeente van Zedelgem, zijn woensdag op het middaguur twee gewonden gevallen. Een 59-jarige motorrijder en een 53-jarige fietsster kwamen met elkaar in botsing waarna beiden op de grond vielen. De motorrijder zat na het ongeval gekneld onder zijn tweewieler waarna de brandweer opgeroepen werd voor een bevrijding. Hij raakte zwaargewond.

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »