DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop op Couleur Café

Biggie van de Wijk noemde de Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen zichzelf, maar je kent hem tegenwoordig vooral als DIKKE, een adjectief dat hij zelf ooit op zijn postuur plakte. Nu doen wij het op de show die hij op Couleur Café heeft gegeven. 

Meer krantenkoppen in België

Voor hybride oorlogsvoering kan een lucifer volstaan. Denk dus aan Rusland als Europa straks weer onder bosbranden kreunt

“Europa mag problemen verwachten.” Dat zei Roger Housen woensdag over de hybride oorlogsvoering die ons vanuit Rusland bedreigt. Een oorlogsvoering die eigenlijk al bezig is en steeds vaker op brandstichting steunt. Wat leren we van een Colombiaan die op een jobsite werd geronseld om Tsjechische bussen in lichterlaaie te zetten? Of van Kazachse toeristen die wel héél dicht bij een

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af en haalt € 35.000 op

Brouwers Arn Simoens (38) en Egbert Glorieux (38) lanceerden voor hun stadsbrouwerij Ruimtegist een tweede crowdfunding. “We hebben met deze tweede crowdfundingsronde verder kunnen b(r)ouwen en zijn over gans Vlaanderen beschikbaar met onze Kortrijkse bieren. Deze campagne schreven 142 mensen zich in en verzamelden we een totaal van € 35.000 euro aan inkomsten”, vertelt Arn enthousiast.
The post Kortrijkse

Lees meer »

Stad zet Eendracht Aalst uit stadion en jeugdcomplex: “Zo leid je geen club, zo is voetbal geen feest”

De stad Aalst heeft de beheersovereenkomst met voetbalclub Eendracht Aalst voor zowel het jeugdcomplex Zandberg als het Pierre Cornelisstadion beëindigd. Dat besluit is met unanimiteit genomen door de Aalsterse gemeenteraad. “Nu alles wijst in de richting van degradatie, werken we aan een alternatief plan”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »