De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle kinderen en personeelsleden nog eens extra in de kijker geplaatst.

“Meester Stefan volgde ook zijn lager en middelbaar onderwijs in het college van Poperinge, in 1968 startte hij er zijn lagere school”, zegt Sylvia Cools, directrice De Klimrank. “Behalve tijdens zijn studies als kinesist kun je dus stellen dat meester Stefan al die jaren in Poperinge naar school ging en – op de jaren in de Couter na – altijd in de hoek Rekhof -Deken De Bolaan.”

“Wie meester Stefan kent, weet dat hij boordevol wist-je-datjes zit en nu een klein wist-je-datje over Stefan: hij at al die jaren warm op school, dus ongeveer 56 jaar at hij de maaltijden uit de keuken van het college. Want ook toen de Klimrank in De Couter zat, kwamen de kinderen naar het college om te eten. Meester Stefan deed er in zijn beginjaren zelf de ‘refterdienst’ als jonge starter.”

(Lees verder onder de foto.)

Op zijn laatste werkdag werd meester Stefan door alle kinderen en personeelsleden van De Klimrank nog eens extra in de kijker geplaatst. © gf

Engelengeduld

Meester Stefan is dus niet gewoon een meester of leerkracht, maar hij werkte eigenlijk als paramedicus in de Klimrank. “Doorheen al die jaren zette hij zijn kennis en expertise als kinesist in, ten voordele van de ontwikkeling van de leerlingen, dit zowel op vlak van fijne als grove motoriek. Altijd gedreven, maar toch ook met veel engelengeduld om de kinderen zo veel als mogelijk bij te brengen en hen op die manier verder te helpen in hun totale ontwikkeling. Voor veel leerlingen die naar de Klimrank kwamen, werd meester Stefan een belangrijke figuur. Hij begeleidde hen vele jaren door hun leerproces met zijn kennis en kunde. Hij leerde de kinderen zwemmen, fietsen, typen, een betere schrijfmotoriek… en nog zoveel meer aan”, vertelt Sylvia.

(Lees verder onder de foto.)

Meester Stefan als jonge knaap en nu. © gf

“Naast een gedreven en enthousiaste kinesist was hij ook voor het team van onschatbare waarde. Op uitstappen, één dag of meerdere dagen, was hij steeds in zijn nopjes. Twee weken voor zijn pensioen begeleidde hij nog samen met drie andere enthousiaste leerkrachten een groep kinderen op meerdaagse in Durbuy, daar was van zijn bijna pensioengerechtigde leeftijd niets te merken. Als eerste uit de veren en steeds paraat, kajakken, klimmen en enthousiast meespelen met de kinderen, het lukte hem allemaal wonderwel, en menig jonge redder in het zwembad is jaloers op zijn lenigheid als ze hem op donderdag steevast aan het werk zien in het zwembad.”

Vernieuwd kinélokaal

Meester Stefan kende de school en haar rijke geschiedenis ook door en door, hij maakte maar liefst zeven verschillende directies mee doorheen zijn carrière. “Na die jarenlange inzet mag hij nu toch gaan genieten van een welverdiend pensioen waarbij zijn partner, kinderen en kleinkinderen centraal zullen staan”, vertelt directrice Sylvia.

“Ondertussen gaf hij in zijn laatste jaar ook nog al zijn kennis en wijsheid door aan de nieuwe kinesist Emma en zorgde hij eigenhandig mee dat er nog een vernieuwd kinélokaal in gebruik kon genomen worden in zijn laatste maanden in de Klimrank. Van een toewijding gesproken. Wij, alle kinderen en personeelsleden, zullen meester Stefan missen.”

The post De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Iraniërs kunnen nieuwe streng geselecteerde president kiezen

Iran kiest een nieuwe president na de dood van Ebrahim Raisi, die in mei door een helikopterongeluk om het leven kwam. De winnende kandidaat moet vrijdag de helft van de stemmen krijgen anders volgt er 5 juli een tweede ronde. Er kan worden gekozen uit vier kandidaten, nadat twee kandidaten zich woensdag en donderdag uit de race hadden teruggetrokken om

Lees meer »

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

600 personen werpen unieke blik achter schermen van vroegere Onze-Lieve-Vrouwehospitaal

Toen de vijf feestelijke avonden met rondleidingen en concert in het Augustinessenklooster aan de Budastraat werden aangekondigd, was er duidelijk veel interesse. Na twee dagen waren die al uitverkocht. “We vieren het einde van de restauratiewerken aan de buitenschil en laten mensen kennismaken met deze erfgoedparel aan de buiten- maar ook de binnenkant”, zegt Philippe De Coene, schepen van Onroerend

Lees meer »

Drie jaar geleden stierf Ibrahima (23) na arrestatie, nu zijn drie politiemensen veroordeeld: “Familie kan eindelijk beginnen zijn dood te verwerken”

De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie politiemensen veroordeeld in de nasleep van de dood van Ibrahima Barrie. De twintiger overleed begin 2021 aan een hartfalen in een politiecommissariaat na een administratieve aanhouding. “De familie kan eindelijk beginnen met zijn dood te verwerken”, klinkt het bij hun advocaat.

Lees meer »

Na crisis door verslavende pijnstiller in VS: familie van bedrijf achter OxyContin krijgt geen immuniteit tegen toekomstige rechtszaken

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft zich uitgesproken tegen een schikking waarbij de Sackler-familie, bekend van het bedrijf Purdue Pharma, miljarden dollars zou betalen aan slachtoffers van de Amerikaanse opiatencrisis. In die controversiële overeenkomst stond ook dat de schikking de familie zou beschermen tegen toekomstige rechtszaken. Purdue Pharma, de producent van de verslavende pijnstiller OxyContin, kreeg nu al meer dan 3.000 rechtszaken

Lees meer »