“Da’s flink schat!”: zware celstraf voor Oostendse moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes

Zonder enige schroom voorzag Mieke W. haar amper 12-jarige dochter van speed en cannabis. De 46-jarige Oostendse deinsde er zelfs niet voor terug om samen met het meisje en haar minderjarige vriendinnetjes een lijntje te snuiven. Tot een gsm-filmpje haar de das omdeed. Nu krijgt de vrouw vier jaar cel. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, aldus de rechter. De vader van het meisje kreeg twee jaar voor zijn aandeel.

Op 6 september 2022 trof de politie een filmpje aan waarin te zien was hoe het toen 12-jarige dochtertje van Mieke W. (46) ’s nachts met twee uur tussentijd een lijntje wit poeder snoof. De video werd gemaakt in de woning van de moeder en in de achtergrond is te horen hoe de vrouw het meisje feliciteert met de woorden “da’s flink schat!”. Een tiental dagen later dook nog een tweede filmpje op waarin het meisje een lijntje snuift.

In nog een ander filmpje rookt het meisje een joint en snuift ze een lijntje met een 14-jarige vriendinnetje. Opnieuw is de moeder in de achtergrond hoorbaar. “Proficiat, echt waar. Daarop hebt ge lang moeten wachten hé”, shockeerde ze de speurders.

Gesprekken en berichten op de gsm van het meisje bevestigden het vermoeden dat W. cannabis en speed verschafte aan haar dochter en twee van haar minderjarige vriendinnen. Ze gaf zelfs geld aan haar dochter om drugs te kopen en vroeg het meisje of ze aan ‘cleane pis’ kon geraken.

“Foute vrienden”

Ook de vader van het meisje – Torhoutenaar Mike V. (49) – liet zich niet onbetuigd. Zo rolde hij joints in het bijzijn van zijn dochter en gaf er ook mee aan haar en haar vriendinnen.

In haar verhoor schoof Mieke W. aanvankelijk op theatrale wijze alle verantwoordelijkheid door naar de vader. Ze wees ook beschuldigend naar haar dochter omdat ze ‘optrekt met foute vrienden’. Het 14-jarige vriendinnetje verklaarde evenwel dat W. hen van drugs voorzag. Ook een 17-jarige vriendin bevestigde dit.

Een eerste interventie door de politie bracht evenwel weinig zoden aan de dijk. Tijdens een huiszoeking op 15 februari 2024 lagen in de leefruimte van de woning tien spuiten met bloed en speed. In de diepvries lagen resten speed en ook op een lepel en twee broodmessen werden drugsresten aangetroffen. Mike V. lag er te slapen. Die bleef evenwel ontkennen dat hij zijn dochter van drugs voorzag.

Tijdens het proces ging W. alsnog over tot bekentenissen. De rechtbank hekelde haar verderfelijke invloed op haar dochter en haar vriendinnen. “Ze sleurde jongelui mee in een inferno van drugs”, klonk het. “De dochter was op haar twaalfde al een volleerd druggebruiker.” W. liep eerder al zes veroordelingen op en kreeg nu vier jaar effectief. Mike V., die eerder al dertien veroordelingen opliep, kreeg twee jaar effectief. Zowel W. als V. zitten momenteel in de cel. (AFr)

The post “Da’s flink schat!”: zware celstraf voor Oostendse moeder die speed snoof met 12-jarige dochter en vriendinnetjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koeien zoeken naar afkoeling en baden pootje in de IJzer

Niet alleen de mensen krijgen het warm door de zomerse temperaturen, maar ook de koeien in de weiden langs de IJzer zoeken afkoeling. Zoals hier in Pollinkhove bij Lo-Reninge. Enkele koeien lieten er zich verleiden om pootje te baden in de rivier. Het is alvast een mooi beeld.
The post Koeien zoeken naar afkoeling en baden pootje in de

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Stad zet Eendracht Aalst uit stadion en jeugdcomplex, exact 105 jaar na oprichting: “Zo leid je geen club, zo is voetbal geen feest”

De stad Aalst heeft de beheersovereenkomst met voetbalclub Eendracht Aalst voor zowel het jeugdcomplex Zandberg als het Pierre Cornelisstadion beëindigd. Dat besluit is met unanimiteit genomen door de Aalsterse gemeenteraad. “Nu alles wijst in de richting van degradatie, werken we aan een alternatief plan”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

Lees meer »

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »

35ste editie van Grensrock succesvol van start

En ze zijn vertrokken! Onder een stralende zon wist het Park Ter Walle in Menen zich te vullen, voor de eerste avond van Grensrock. De combinatie van het weer en een ijzersterke affiche, wist zowel vriend als vijand te overtuigen. Het volledige terrein stond in geen tijd bomvol.
The post 35ste editie van Grensrock succesvol van start appeared first

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

KIJK. Jessica Biel steunt echtgenoot Justin Timberlake tijdens optreden in New York, een week na zijn arrestatie

Actrice Jessica Biel (42) en Justin Timberlake (43) hebben ludieke filmpjes gedeeld op hun sociale media. Vorige week kwam de zanger nog in het oog van een mediastorm terecht nadat hij werd gearresteerd voor rijden onder invloed. Maar het koppel doet hun uiterste best om het positief te houden tijdens zijn ‘Forget Tomorrow World Tour’. Zo zien we Jessica dansen

Lees meer »