Collega uit Waregem vrijgesproken voor drugs in auto: “We gingen gewoon Burger King eten”

Eén van twee collega’s uit Waregem die met een pak geld en cocaïne in de auto gevat konden worden, is door de rechter in Kortrijk vrijgesproken. “Ik wist wat hij deed maar we gingen gewoon Burger King eten”, klonk het. Zijn collega kreeg wel een straf.

Op 7 augustus 2022 controleerde de politie de auto van Berkan G. uit Waregem. Naast hem zat vriend, collega en stadsgenoot R.B. (25) als passagier. Enkele meters verder op straat lagen een zwart zakje met 3.895 euro cash geld en enkele zakjes cocaïne. In de struiken kon ook nog een iPhone gevonden worden.

“Van Berkan”, aldus R.. Zelf had hij 345 euro cash geld opzak. “Ik had er dit keer niets mee te maken”, hield R.B., die in het verleden al enkele veroordelingen voor drugs opliep, vol. “Ik wist wel met wat G. bezig was.” Op zijn gsm kon ook een filmpje gevonden worden waarop hij met geld en drugs pronkt.

Stoerdoenerij

“Stoerdoenerij”, gaf B. toe. Volgens Berkan G. nam hij de domme beslissing om drugs te verkopen uit geldnood en hielp R.B. bij het verpakken. Zijn Opel Insignia is in beslag genomen en wordt verbeurd verklaard.

De rechter geloofde dit keer R.B. en sprak hem vrij. Berkan G. kreeg een volledig voorwaardelijke celstraf van 20 maanden en een effectieve boete van 8.000 euro. Er is 3.895 euro verbeurd verklaard.

(LSi)

The post Collega uit Waregem vrijgesproken voor drugs in auto: “We gingen gewoon Burger King eten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De boze heks moet een giftig drankje krijgen”: man en minnares 10 jaar naar de cel voor drievoudige moordpoging, helpende vriendin krijgt 4 jaar

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 51-jarige Frank B. uit Schoten en zijn minnares Layla J. (50) veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor de drie mislukte moordpogingen op de 60-jarige Gabriella V.H. uit Westmalle, de ex-vrouw van Frank B. Een vriendin die het koppel hielp bij het beramen van de moordplannen, moet vier jaar de cel in.

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Ook Zaventemse ondernemer wil voorzitter Open Vld worden: “We moeten eerst wat meer aan onszelf denken en onze welvaart heropbouwen”

Hij is onder andere voor minder Europese inmenging, tegen “hangmattoerisme en gediplomeerde doppers” en vindt dat de maatschappij het koningshuis niet integraal moet onderhouden. Na parlementslid Maurits Vande Reyde en Tineke Van hooland wil ook ondernemer Bruno Vermeeren uit Zaventem een gooi doen naar het voorzitterschap van Open Vld. Alleen zit hij als niet-lid nog met enkele praktische probleempjes: “Ik

Lees meer »