Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.

Meer dan twintig verenigingen grepen de unieke kans om het evenementenplein gratis af te huren. Door er een activiteit of evenement voor het grote publiek te organiseren, kunnen verenigingen hun werking in de kijker zetten maar ook nieuwe leden aantrekken. De georganiseerde activiteiten zijn niet voorbehouden voor hun eigen leden, maar toegankelijk voor iedereen.

Dj-contest

Het aanbod van activiteiten en evenementen op het plein is ook dit jaar zeer gevarieerd. Van een dj-contest in het kader van de openingsact van Parkpop, sportinitiaties zoals drumfit, gevechtsporten, paaldansen tot yoga en kindernamiddagen. Maar ook muziek zal er veelvuldig te horen zijn.

Afterworkparty

Vrijdag 28 juni programmeert Schaperock een optreden van de lokale coverband Sounds Familiar en op zondag 30 juni wordt het plein ingenomen door de koninklijke harmonie Deugd Baart Vreugd.

De afterworkparty van donderdag 4 juli brengt na een drukke werkdag een optreden van Lucas Geldof, finalist van The Voice van Vlaanderen. “We hebben al snel na The Voice aan Lucas gevraagd om op te treden op dit event en het is dus zijn eerste optreden voor het Oostkampse publiek. De opbrengst van de bar is ten voordele van Kom op tegen Kanker. Het optreden van Lucas start om 17.30 uur”, vertelt Patrick Dewispelaere van Tope Sterker.

De Oostkampse brandweer steekt op zaterdag 6 juli de straat over met verfrissende drankjes, braadworsten en koude tapasschotels. De muzikale omlijsting is er van Dirty Laundry. Er staat bijna dagelijks iets geprogrammeerd. Zondag 14 juli sluit het feest Mondiaal deze bruisende drie weken af.

The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout (Groen) kijkt in eigen boezem: “We hebben fouten gemaakt en dat moet grondig geëvalueerd worden”

Dat zijn partij aan een grondige evaluatie toe is. Dat zegt nu ook Jeremie Vaneeckhout, de covoorzitter van Groen, in zijn eerste grote interview na de tegenvallende verkiezingen. De West-Vlaming kijkt daarvoor ook in eigen boezem. Of hij wil aanblijven als voorzitter, zal afhangen van de lokale stembusslag. “Denigrerende praat laat ik niet meer passeren.”
The post Jeremie Vaneeckhout

Lees meer »

Waarom liet een ban op Russisch vloeibaar gas zo lang op zich wachten?

De EU heeft een nieuw sanctiepakket tegen Rusland klaar, het veertiende al. Daarin staat dat de doorvoer van Russisch vloeibaar gas via Europese havens verboden wordt. In Zeebrugge staat zo’n belangrijke gasterminal, en de deal met gasbedrijf Yamal wordt met de beslissing stopgezet. Hoeveel pijn doet deze beslissing in Moskou? En waarom gebeurde dit niet al eerder?

Lees meer »

Kort ziekteverzuim gemeentepersoneel blijft stijgen: “Dubbel zo slecht als gemiddelde”

Dat het kort verzuim zo hoog is in Langemark-Poelkapelle, komt onder meer door woonzorgcentrum De Boomgaard. Dat antwoordde burgemeester Dominique Cool (N-VA) nadat Brecht Bogaert (CD&V) op de gemeenteraad wees op de stijgende cijfers van de afgelopen drie jaar.
The post Kort ziekteverzuim gemeentepersoneel blijft stijgen: “Dubbel zo slecht als gemiddelde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »

Natalia viert na korte pauze 20 jaar op podium: “Weer helemaal mentaal en fysiek opgeladen”

“Geloof ons. Dit wordt ongezien voor een Vlaamse act.” Team Natalia zit klaar. Zaterdag viert de zangeres een eerste keer haar twintig zomers als artieste en op de tour werd geenszins beknabbeld. “Qua licht en techniek trekken we de Lotto Arena door naar festivals”, klinkt het. “Een serieuze investering, maar ook productioneel bijzonder indrukwekkend. Sommige organisatoren hebben nu al stress”.

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »