Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.

“De instroom verliep gemoedelijk en was verspreid doorheen de dag”, vertelt directeur Operaties en verantwoordelijke van de commandopost, Hannelore Hochepied.

“Tijdens de spitsuren, was het op de gekende assen van de Nieuwpoortse- en de Torhoutsesteenweg, zoals verwacht druk. Vooral de combinatie van het woon-werkverkeer met het verkeer van concertgangers zorgde ervoor dat bestuurders een tijd moesten aanschuiven. De uitstroom na het concert was druk maar verliep vlot, zoals je na een concert mag verwachten. Voldoende shuttlebussen stonden klaar en reden op en aan; het verkeer kon verspreid Oostende verlaten.”

Grootse show

De fans zelf beleefden een minder rustige avond. Zij kregen een grootse show voorgeschoteld met vooral setvige decibels, veel vuur, meezingmomenten en af en toe wat naakt. Zo goed als alle grote hits passeerden de revue tijdens een set van meer dan twee uur.

Wie op de eerste rijen stond, werd bedekt onder een dikke laag schuim van het schuimkanon. Maar ook dat kon enthousiast meezingende fans niet deren.

Kom niet met de auto

Voor de tweede concertdag roept de politie opnieuw op om een alternatief voor de wagen te kiezen. Daar werd namelijk gretig gebruik van gemaakt.

De fietsenstallingen waren goed gevuld, de shuttlebussen reden vlot op en aan, de nachttreintickets werden massaal aangekocht en de gereserveerde parkings buiten Oostende waren allemaal volzet. Voor wie met de tram komt, neem zeker tramhalte Raversijde-Middellaan, zowel bij de in- als de uitstroom.

“Vertrek op tijd en volg de route die je via de QR-code van je parkeerticket krijgt aangegeven”, besluit Hanneloreo Hochepied nog. “Probeer de omgeving zoveel als mogelijk te vermijden tijdens de spitsuren. Onze mensen zullen opnieuw op het terrein aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden en het verkeer zo vlot als mogelijk te doen verlopen. We rekenen uiteraard op wat geduld en begrip en hopen dat we een tweede geslaagde concertdag tegemoet gaan.”

The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. Het gaat om een geval van shaken baby. De zaak is bijzonder schrijnend, blijkt uit het feit dat L.D. zelf haar jeugd doorbracht in instellingen. “Ze leerden met tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen

Lees meer »

Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit

De nieuwbouw zaal De Samenkomst en vlakbij de nieuwbouw voor de muziek- en kunstacademie in Ledegem valt maar liefst twee miljoen duurder uit dan is geraamd. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “We overliepen de ingediende offertes en zijn toch wat geschrokken”, zegt hij. “De raming kwam uit op ongeveer 4,5 miljoen, de goedkoopste offerte

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde

Woensdagnamiddag vond de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit tussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie moest duidelijkheid brengen over de omstandigheden heen komen waarin de vrouw om het leven werd gebracht.
The

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »