Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Wie wil genieten van een knap staaltje muziek én meteen het goede doel wil steunen, kan op maandag 1 juli gaan genieten in de Tieltse Sint-Pieterskerk tijdens het concert Een reis door de tijd.

Je hoort er enerzijds het strijkkwartet Acad’arta aan het werk, onder leiding van Isabelle Buyck. Muzikanten zijn Eleanor Foo (harp), Lieke op ’t Roodt (accordeon), Justine Meerschman (altviool), Nadja Kulik (piano) en Matthias Wynants (orgel).

Daarnaast kan je ook genieten van de liederen van een koor onder de leiding van Emese Kárpáti met solisten Vahe Harutyunyan, Cédric Dhaenens en Jannes Desmet.

Goede doel

De opbrengst van het benefietconcert gaat naar de projecten van priester-missionaris Sander Kesseler in Oeganda. “Ik ben hier verantwoordelijk voor een ziekenhuis en een wijk voor mindervalide mensen”, vertelt de priester-missionaris vanuit Oeganda. “Dat zijn mensen die zichtbare of onzichtbare tekortkomingen hebben, bijvoorbeeld door een chronische ziekte of bloedziekte. Vaak worden die mensen, soms ook vrouwen met hun kinderen, aan hun lot overgelaten, omdat ze in de Oegandese cultuur als ballast gezien worden. Helaas zijn de huizen waarin ze wonen, die jaren geleden gebouwd werden, nooit goed onderhouden. We hebben hulp nodig om de huizen opnieuw op te bouwen, zodat de gezinnen een goed onderkomen hebben en ze zelfstandig kunnen blijven leven.”

Praktisch

Het concert van Harmonie van Hoop vindt plaats op maandag 1 juli om 19 uur in de Sint-Pieterskerk in Tielt. Tickets kosten 14 euro, studenten betalen 8 euro, kinderen onder 12 jaar mogen gratis naar binnen. (LDW)

The post Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Paris Hilton getuigt binnenkort over pleegzorg voor Amerikaans parlement

Paris Hilton getuigt binnenkort voor een commissie van het Amerikaanse parlement over beleid voor kinderen in de pleegzorg. Dat meldt persbureau Reuters. De 43-jarige realityster vertelde eerder al over de tijd dat ze als tiener in een jeugdzorginstelling werd geplaatst. Daar kreeg ze naar eigen zeggen te maken met emotionele en fysieke mishandeling.

Lees meer »

Man (36) uit Avelgem rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels”

‘Dikhoofd.’ ‘Beuzakken.’ ‘Blondie.’ ‘Micha Marah.’ Het waren maar enkele van de denigrerende verwensingen die twee (blonde) agenten op 18 februari 2023 in Anzegem van een 36-jarige automobilist uit Avelgem naar het hoofd geslingerd kregen. Hij was net met 3 promille langs de kant gezet maar reed daarna doodleuk verder naar huis. Hij kreeg een fikse boete en rijverbod van anderhalve

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »