Belgische toerist (56) maakt dodelijke val van 200 meter tijdens bergwandeling in Zuid-Tirol

Een 56-jarige Belgische toerist is donderdag tijdens een bergwandeling in Zuid-Tirol om het leven gekomen na een val van 200 meter. Dat melden lokale media.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. 4.000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

Akkoord tussen Assange en Amerikaans gerecht bekrachtigd: klokkenluider onderweg naar Australië

Een Amerikaanse rechter heeft vandaag in Saipan op de Noordelijke Marianen de schuldbekentenis van WikiLeaks-oprichter Julian Assange aanvaard. Door schuld te bekennen aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren, bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij eerder met de Verenigde Staten sloot. Inmiddels is hij per vliegtuig naar zijn thuisland Australië vertrokken.

Lees meer »

Belg (52) van ‘Most Wanted’-lijst wordt waarschijnlijk niet opnieuw berecht door overmacht: dossier in zeer slechte staat door waterschade

Nicolas Théodorou (52), die twee jaar geleden in Griekenland werd opgepakt nadat hij op de ‘Most Wanted’-lijst was geplaatst voor poging tot moord, zal waarschijnlijk niet opnieuw worden berecht in ons land. Op de inleidende zitting voor het hof van assisen in Bergen vorderde het Openbaar Ministerie de onontvankelijkheid als gevolg van overmacht: het dossier van de man is in

Lees meer »

Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel

Een 43-jarige man uit Oudenburg is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf voor een gewapende overval. Bjorn I. maakte de inhoud van de kassa buit in een nachtwinkel in Zandvoorde.
The post Twee jaar cel voor gewapende overval op nachtwinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Een mailtje vanuit Denemarken, met een bestelling voor 159 Apple MacBooks: het bleek in het najaar van 2022 een vergiftigd geschenk voor Lab9, een elektronicawinkel en Apple Premium Reseller in Kortrijk. Drie leden van een Afrikaanse oplichtersbende liepen celstraffen tot 4 jaar cel. Een vierde verdachte ging vrijuit.
The post Afrikaanse oplichtersbende verduistert 157 MacBooks van Lab9 in Kortrijk

Lees meer »

Straks weer zwemmen en suppen in de zwemzone aan de Coupure in Brugge

Van zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september kunnen liefhebbers van openwaterzwemmen opnieuw een frisse duik nemen in de zwemzone aan de Coupure. Zwemmen kan er elke dag gratis, van 13 tot 20 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Recreatieve zwemmers en ervaren afstandszwemmers hebben er elk hun afgescheiden zone.
The post Straks weer zwemmen

Lees meer »

Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix

Koen Van Hout wordt de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix in Knokke. Hij brengt 25 jaar ervaring mee van de Mercedes Group, waar hij diverse functies bekleedde in marketing, sales, aftersales, logistiek en algemeen management.
The post Koen Van Hout is vanaf 1 augustus de nieuwe CEO van de Zoute Grand Prix appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »