Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke juf kan zeggen dat ze met een riksja door haar directeur wordt rondgereden?”,

Donderdag heeft VBS Sint-Pieter in Kuurne afscheid genomen van juf Nathalie Vandekerckhove. Het werd alvast een heel bijzonder moment voor zowel juf Nathalie als voor de leerlingen en haar collega’s. Voor Juf Nathalie begon alles zes weken geleden, toen de school besloot om haar iedere dag te verrassen.

Na 39 jaar voor de klas te hebben gestaan, heeft juf Nathalie Vandekerckhove afgelopen donderdag afscheid genomen van VBS Sint-Pieter. Juf Nathalie studeerde af in 1985 aan het instituut O.L.V. Visitatie in St-Amandsberg en kon daarna snel aan de slag in de vrije scholen in Kuurne. Haar liefde voor de kinderen en haar werk waren altijd duidelijk, ze beschouwde haar taak nooit als werk, maar als een passie.

Waarden

“Ik heb altijd veel belang gehecht aan waarden”, opent juf Nathalie Vandekerckhove, “Deze waarden probeerde ik steeds onbewust op een speelse en aangename manier mee te geven. Maar doorheen mijn carrière heb ik ook veel zien veranderen. Uitgeschreven lesvoorbereidingen ruimden plots plaats voor lesvoorbereidingen op de laptop. Wat vroeger werd verteld en uitgelegd, kan nu visueel worden getoond op scherm en noem maar verder op.”

Zo’n vaste dagelijkse waarde in de klas van juf Nathalie vond dagelijks plaats om 11.15 uur gezien juf Nathalie dan poppenkast speelde in ‘t kapelleke, de voormalige kapel van het klooster. Haar poppenkastvoorstellingen waren uniek, met meer dan 250 zelfgemaakte poppen, elk met hun eigen eigenschappen en stem.

Piepke de muis, die altijd alles goed deed, en het varkentje dat steeds alles overhoop haalde, waren populaire figuren. “Daarnaast waren er ook nog een toverkonijn en foute Mie, die alles verkeerd zei tot groot plezier van de klas”, gaat juf Nathalie verder, “Maar ook waarden zoals eerlijkheid, respect en vriendelijkheid waren altijd belangrijk voor mij.” Op de vraag wat ze nu gaat doen, antwoordde juf Nathalie dat ze vooral haar kindjes zal missen, terwijl ze een traantje wegpinkte. Ze heeft beloofd regelmatig terug te keren naar de school.

Erehaag

De leerlingen en de collega’s van Juf Nathalie lieten haar donderdag niet zomaar vertrekken. Nadat ze werd opgehaald met een riksja volgde een rit richting VBS Sint-Pieter waar een erehaag haar stond op te wachten van enthousiaste kleuters en leerlingen van de lagere school, allemaal verkleed als personages uit haar geliefde poppenkast.

De verrassing was alvast perfect geslaagd, gezien niemand, zelfs de jongste kinderen niet, iets hadden verklapt aan juf Nathalie. Ook de directie van de school zat trouwens mee in het complot, gezien deze juf Nathalie hadden gevraagd om haar vrije dag voor een keer in te ruilen, waardoor juf Nathalie dus totaal was verrast toen directeur Jan Vanwynsberghe haar kwam ophalen.

Gek op katten

“Welke juf kan zeggen dat ze met een riksja door haar directeur wordt rondgereden?”, lacht juf Nathalie die eigenlijk plannen had om de markt van Harelbeke te bezoeken, “Al zes weken lang wordt ik elke dag verrast, meteen goed voor in totaal 24 verrassingen. Deze varieerden van een verrassingsontbijt, bloemen, een verwenkoffie, uit eten gaan, een taartje, tot een puzzel met hond en kat (ze is namelijk gek op katten), foto’s van vroeger, ballonnen met krasbiljetten, chocomousse en kattensnoepjes voor haar poes. De creativiteit kende geen grenzen.”

Ondertussen heeft juf Nathalie alle klasfoto’s met de juiste namen ingekleefd en liggen alle kaartjes die ze ooit kreeg mooi gerangschikt om opnieuw te lezen. Stilzitten is immers niets voor haar. De tijd die nu vrijkomt zal ze nu aanwenden om te tekenen en te schilderen. Daarnaast wil ze ook graag poppenkast spelen in ziekenhuizen voor zieke kindjes, zodat ook zij een plezierige tijd kunnen beleven.

Samen met pensioen

Nathalie is afkomstig van Kuurne maar is nu woonachtig in Bavikhove. Ze is gehuwd met Herman Vanwynsberghe, die na een carrière van 44 jaar in de technische dienst van het ziekenhuis in Kortrijk eveneens enkele maanden terug met pensioen ging.

“We zullen juf Nathalie enorm missen en zijn dankbaar voor alle mooie herinneringen en de liefde die ze ons heeft gegeven”, klinkt het bij haar collega’s en de directie van de school. “We wensen haar het allerbeste voor de toekomst!”

(BRU)

The post Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke juf kan zeggen dat ze met een riksja door haar directeur wordt rondgereden?”, is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw”

Een politieke verrassing van formaat in Wervik: gewezen gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Philippe Deleu (toen N-VA) uit de Nieuwstraat staat de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van… Vooruit, de partij van burgemeester Youro Casier.
The post Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Nieuwe Anna zoektocht voor jonge speurneuzen in Brugse winkelstraten

Deze zomer organiseren Stad Brugge en Uitgeverij Clavis voor de vijfde keer een leuke zoektocht voor gezinnen met jonge kinderen. Het kinderboekenfiguurtje Anna uit de verhalen van Kathleen Amant is jarig en de zoektocht staat volledig in dat thema. In tien etalages kunnen speurders de voorwerpen terugvinden die ze nodig heeft voor haar verjaardagsfeest.
The post Nieuwe Anna zoektocht

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur

Nadat Team Nieuw Bestuur vorige week al Margaux Degandt en Deborah De Smaels voorstelde, maakt het nu nog drie nieuwe namen bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Kathy Top, Steven Dubois en Kelly Vandekerckhove maken hun debuut in de lokale politiek.
The post Nog drie nieuwe kandidatenbij Team Nieuw Bestuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expo ‘Een strand vol geschiedenis’ toont maritiem verleden

Van 1 juli tot 30 augustus duik je in het Wielingencentrum in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’. Blikvangers zijn een vroeg-17de-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan. De kano werd dinsdag al overgebracht vanuit het Museum aan de

Lees meer »

KIJK. Duitse waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, waagden zich eerder ook al aan zendmasten en spookschip

De Duitsers die eerder gespot werden met levensgevaarlijke stunts op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, zijn niet aan hun proefstuk toe. Op hun YouTube-kanaal wordt duidelijk dat de waaghalzen eerder ook zendmasten en koeltorens beklommen in verschillende landen. Hoogtevrees is voor hen duidelijk geen probleem, zo is in de filmpjes te zien hoe ze stunts uithalen boven een afgrond.

Lees meer »