Artsen zonder Grenzen schort activiteiten op in deel van Myanmar door escalatie conflict

Artsen zonder Grenzen (AZG) heeft haar medische activiteiten in een deel van Myanmar opgeschort. In het Zuidoost-Aziatische land dreigt een “extreme escalatie” van het conflict tussen militairen en een gewapende etnische rebellengroep.

 

Meer krantenkoppen in België

Inflatie stijgt weer tot boven de 3 procent

De inflatie, het cijfer dat aangeeft hoe snel de prijzen op een jaar gestegen zijn in ons land, is in september toegenomen naar 3,06 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Vorige maand bedroeg het inflatiecijfer nog 2,86 procent.

Lees meer »

Loskade aan de Lovaart in Veurne in gebruik genomen

Voor het eerst sinds lange tijd vonden er in september opnieuw commerciële (test)vaarten plaats op de Lovaart. Op vrijdag 27 september werd er een persmoment georganiseerd bij het Regionaal Overslagcentrum Veurne om deze testvaart in de ontwikkeling ervan toe te lichten.
The post Loskade aan de Lovaart in Veurne in gebruik genomen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet terug naar cel

Een 31-jarige man uit Gistel hoopt niet opnieuw naar de cel te moeten. Hij kreeg twee jaar cel met uitstel voor de verkrachting van een minderjarige, maar leefde zijn voorwaarden. Zo moest hij onder meer een cursus volgen, maar kwam niet opdagen. “Ik heb die mail niet gekregen.”
The post Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet

Lees meer »

Onze reporter achter de schermen van ‘The Masked Singer’: “De onthulling gebeurt in een sfeerloze, lege studio”

“Het concept is onnozel, maar ik hou van onnozel”, lacht Erik Van Looy in de coulissen van ‘The Masked Singer’. Samen met Véronique De Kock en Frances Lefebure maakt de presentator deze week zijn debuut als speurder. Onze reporter was bij hun eerste opname en zag wat u op televisie niet te zien krijgt. “Dat contract van 200.000 euro heb

Lees meer »

Ex-vriend (41) die verdacht wordt van moord op Sabine (42) voor raadkamer verschenen: “Zaterdag nemen we afscheid van haar”

In besloten kring zal de familie van Sabine Hoeben (42) zaterdag afscheid nemen van de moeder van een 13-jarige dochter. De vrouw werd vorige week dood aangetroffen door haar eigen kind. Haar ex-vriend Kurt B. (41) uit Kinrooi werd aangehouden voor moord en is dinsdag voor de Tongerse raadkamer verschenen. Zijn advocate wil niet reageren in het belang van het

Lees meer »

Amsterdammer (24) krijgt tien jaar cel voor voorbereiden van liquidatie van Antwerpse drugsbaas ‘Patje Haemers’

De rechtbank in Amsterdam heeft de 24-jarige Omar C. veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor het voorbereiden van de liquidatie op Antwerps drugscrimineel Omar Govers. Dat schrijft de Nederlandse krant Het Parool. De Amsterdammer kreeg daarbovenop nog eens twee jaar cel voor het in brand laten steken van een observatiewagen van de Amsterdamse politie.

Lees meer »

Kritiek op nieuwe prijsverlaging van spaghetti in Leuvens studentenrestaurant Alma: “Niet meest voedzame gerecht”

Er komt kritiek op de nieuwe prijsverlaging voor een spaghetti bolognese in het Leuvense studentenrestaurant Alma. Een beslissing die de studenten wel kunnen smaken, maar volgens voedingsdeskundigen niet zo gezond is. "Als je gewoon witte slierten koopt en je doet daar een schepje rode saus op, dan is dat niet het meest voedzame gerecht", zegt Michaël Sels, hoofddiëtist van het

Lees meer »